SRBIJA

Mišković objasnio zašto se povlači iz upravljanja "Deltom"

Još davno sam jednom prilikom rekao da u biznisu nema konačnog cilja, rekao je Mišković

Miroslav Mišković. Nova.rs

Fu. M. / Nova.rs

20.5.2021

U trenutku kada Delta slavi 30 godina rada i kada se spremamo da sjedište preselimo u novu, najmoderniju poslovnu zgradu, pravi je čas da napravimo promjene u organizaciji menadžmenta kompanije", napisao je Miroslav Mišković, doskorašnji izvršni direktor kompanije Delta holding, piše "Nova.rs".

Mišković je saopštio da se povlači sa pozicije izvršnog direktora Delata holdinga, a jučer je objavljeno da je njegova nasljednica na toj funkciji Milka Vojvodić.

- Ko želi da ostane na vrhu, mora da se mijenja onda kada mu ide najbolje. Zato se Delta mijenja u trenutku kada ima iza sebe jedan od najuspješnijih perioda, poslije otvaranja Delta Planeta, poslije kupovine Sava Centra, a prije pokretanja platforme za internet trgovinu Ananas i prije useljenja u poslovno sjedište Delta House - napisao je Mišković.

Predsjednik Uprave

Novoj kompaniji potrebni su najbolji od mladih ljudi, istakao je.

- Već sada značajan dio Deltinog menadžmenta čine ljudi od 25 do 35 godina. Ali već iduće ili najkasnije 2023. godine mi ćemo zaposliti i prve mlade obrazovane ljude rođene 2000. godine. Ta generacija ne želi da radi u kompaniji iz prošlosti, ona želi kompaniju budućnosti i Delta je spremna da ih dočeka, da im ponudi jasan put u razvoju karijere, da ih nauči biznisu i da sa njima radi - kazao je.

On je istakao da očekuje napredak od ovih promjena, kao i da vjeruje u svoj tim – jedan od najboljih u regionu.

- Uostalom, da smo stvorili sistem vidjelo se u najtežim trenucima, kada je kompanija radila bez prvog čovjeka, a rezultati poslovanja bili su među najbojima u istoriji. Taj menadžment, sa svim ljudima koji čine Deltu, to je garant da ćemo nastaviti sa pokretanjem uspješnih biznisa - kazao je.

Mišković će od 1. juna preuzeti poziciju predsjednika Upravnog odbora, i navodi da želi da svoje iskustvo i kontakte usmjeri „u razvoj internacionalnog poslovanja kompanije“.

Naš cilj je kontinuirano pokretanje dobrih biznisa

Poručio je da veliko zadovoljstvo za njega predstavlja rad sa studentima ekonomskih fakulteta i da u tome vidi priliku za prenošenje znanja. Konačni cilj, kako navodi – nema, ali prestanak rada nije opcija.

- Još davno sam jednom prilikom rekao da u biznisu nema konačnog cilja. Delta ne može da stane, kao što ne staje ni konkurencija, kao što ne staje tržište. Onaj ko u biznisu stane, on pada. Naš cilj je kontinuirano pokretanje dobrih biznisa, neprekidno stvaranje radnih mjesta, stalno stvaranje dodatne vrijednosti. Time poboljšavamo svoju kompaniju, poboljšavamo život svojih porodica, ali poboljšavamo i život gradova u kojima poslujemo, zajednica u kojima živimo i u kojima plaćamo porez - zaključio je Mišković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.