USTOLIČENJE JOANIKIJA

Krivokapić: Neću ići na Cetinje 5. septembra, obećao sam ambasadorima zarad pomirenja

Ne želim da svojim prisustvom dam bilo kakav negativan povod, kazao Krivokapić

Krivokapić: Obećao ambasadorima. AntenaM

Ad. A. / Antena M

30.8.2021

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić rekao je danas da neće prisustvovati ustoličenju mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija 5. septembra u Cetinjskom manastiru, te da vlasti razmišljaju o zabrani skupa na Cetinju, ali samo u slučaju krajnje mjere, piše AntenaM.

-Ne zato što ne želim, već što ne želim da svojim prisustvom dam bilo kakav negativan povod - kazao je Krivokapić, te je nastavio:

-Iako ja kao Katunjanin razumijem sve Cetinjane, znam da mi imamo određene karakteristike koje su svima usađene. Jedna od osobina Katunjanina je da je veliki inadžija i hrabar čovjek. Ja bih molio da ovog puta zaboravimo te osobine i koristimo one druge koje svi Katunjani imaju - povjerenje, poštovanje drugoga i pravičnost. Kad su me ambasadori pitali o tom mom stavu, ja sam im dao to moje obećanje i rekao da je to jedini moj doprinos koji mogu da dam u ovom trenutku. I ako sam bilo kada izgovorio bilo koju pogrešno shvaćenu riječ ili rečenicu ja se svima izvinjavam u namjeri da se pomirimo i ne pravimo sukob tamo gdje ne treba - kazao je on.

Kako je dodao, zabrana skupa bit će krajnja mjera samo u slučaju ako se pokaže da bi održavanje moglo da ima neke veće posljedice, ili kako neko kaže - nesrazmjerne posljedice po građane.

-Imamo pet scenarija, mi to pratimo - kazao je on.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović saopštio je da se sigurnosne procjene rade i da nisu završene.

-Na osnovu njih bit će određene naše buduće aktivnosti - kazao je on.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.