ALEKSANDAR KAŠĆELAN

Gradonačelnik Cetinja: Građanska Crna Gora opet se brani na Cetinju

On je apelirao na nosioce izvršne vlasti da ne budu gluhi i slijepi na pozive građana, brojnih organizacija i udruženja, a posebno na uznemirujuće procjene sigurnosnih službi

Aleksandar Kašćelan: Opet se građanska Crna Gora brani na Cetinju. Agencije

Al. B.

4.9.2021

Povodom aktuelnih dešavanja u Cetinju, danas se oglasio i gradonačelnik crnogorske prijestonice Aleksandar Kašćelan, upozorivši da je Crna Gora još jednom pred izazovom da sačuva stabilnost, mir i sigurnost.

- Opet se građanska Crna Gora brani na Cetinju. Njeno atifašističko, multinacionalno i viševjersko biće. Suživot u različitosti. Danas, kao i svih prethodnih dana povišene su emocije, ali one ne smiju prevladati razum, a on nam govori da u svakom postupanju moramo i trebamo biti dostojanstveni. Pozivam moje sugrađane, ali i sve one koji će danas i sjutra biti na Cetinju da se izdignu iznad politike i da slijede unutrašnji glas - da mir i ljudski životi nemaju cijenu – navodi Kašćelan.

On je apelirao na nosioce izvršne vlasti da ne budu gluhi i slijepi na pozive građana, brojnih organizacija i udruženja, a posebno na uznemirujuće procjene sigurnosnih službi.

- Poštujte Ustav Crne Gore i međunarodne konvencije. Vratite red i mir u zemlji. Pokažite državničku odgovornost - donesite meritorne odluke, koje će sačuvati živote. Pokažite da zakon važi jednako za sve. Uvažite stav i emocije Cetinjana i Cetinjanki, uvažite želje većinskog dijela Crne Gore. Apelujem na Srpsku pravoslavnu crkvu i mitropolita Joanikija da ne istrajava u odlukama koje dijele ljude, već da pošalje poruke mira. Hrišćanski je biti pokoran i s radošću nositi breme iskušenja – navodi se u saopćenju iz kabineta gradonačelnika Cetinja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.