POTVRĐENO

Fon der Lajen 29. septembra u Crnoj Gori

Kako je potvrđeno iz sjedišta EK, Fon der Lajen planira da posjeti Albaniju i Sjevernu Makedoniju 28. septembra, Kosovo i Crnu Goru dan kasnije, a 30. septembra će boraviti u Srbiji i Bosni i Hercegovini

Ursula fon der Lajen. Agencije

CDM

15.9.2021

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen posjetit će zemlje Zapadnog Balkana od 28. do 30. septembra kako bi potvdila posvećenost evropskih institucija za prijem ovih država u Evropsku uniju (EU). Planirano je da Crnu Goru posjeti 29. septembra.

- Otputovat ću u region da pošaljem snažan signal naše posvećenosti pristupnom procesu - najavila je Fon der Lajen u srijedu, 15. septembra, tokom godišnjeg govora u Evropskom parlamentu.

Kako je potvrđeno iz sjedišta EK, Fon der Lajen planira da posjeti Albaniju i Sjevernu Makedoniju 28. septembra, Kosovo i Crnu Goru dan kasnije, a 30. septembra će boraviti u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

U ovogodišnjem govoru, predsjednica Fon der Lajen je spomenula Investicioni plan koji je ova institucija na jesen prošle godine usvojila za države regiona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.