PREDSJEDNIK CRNE GORE

Đukanović sa Jandrokovićem: Prilike u susjedstvu podsjećaju na devedesete

Milo Đukanović je zahvalio Hrvatskoj na podršci i pravilnoj percepciji problema na Zapadnom Balkanu, kao i potrebi jasnije evropske perspektive

S današnjeg sastanka. Antena M

A. Ka. / Antena M

16.9.2021

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se tokom zvanične posjete Republici Hrvatskoj sa predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem.

On je uz dobrodošlicu Đukanoviću izrazio zadovoljstvo posjetom baš u ovom trenutku i dodao da je podrška Hrvatske Crnoj Gori, bila i da će biti snažna u svakom trenutku.

Predsjednik Sabora je najavio dalju podršku Hrvatske procesu integracije Crne Gore u EU, kao susjedu i zemlji partneru u NATO, insistirajući na individualnom pristupu i vrjednovanju postignutih kriterijuma, što je upravo i bit EU.

Posebno je ukazao na vrijednost nacionalnih zajednica u Crnoj Gori i Hrvatskoj, koje dodatno spajaju dvije države.

Jandroković je napominjući da se u Hrvatskoj pažljivo prate dešavanja u susjedstvu ocijenio da aktuelne prilike podsjećaju na devedesete i da to nije dobro uz nadu da će od strane onih koji šalju takve poruke biti dovoljno razboritosti i pameti da ih ne sprovode u djela. Uz poruku da smo na istom putu i da dijelimo iste vrijednosti, Jandroković je naglasio da je hrvatski Sabor jedinstven u stavu i podršci Crnoj Gori, navodi se u saoštenju kabineta predsjednika.

Đukanović je zahvalio Hrvatskoj na podršci i pravilnoj percepciji problema na Zapadnom Balkanu, kao i potrebi jasnije evropske perspektive.

Predsjednik Crne Gore je iskazao uvjerenje da će se zajednička pitanja tretirati na konstruktivan način, na temeljima dugogodišnjeg opredjeljenja Crne Gore da gradi najbolje odnose sa susjedima.

Govoreći o aktuelnim prilikama u Crnoj Gori izrazio je uvjerenje da ćemo sačuvati najvrjednije tekovine građanske i multietničke zemlje, na evropskom kursu, i na toj platformi razvijati najbolje odnose sa Republikom Hrvatskom, zaključuje se u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.