MINISTAR FINANSIJA SRBIJE

Oglasio se Siniša Mali nakon poništavanja doktorata: Ovo je politička odluka

Senat donio jednoglasnu odluku da je njegov doktorski rad plagijat

Mali: Vjeruje u svoj doktorski rad. arhiv

E. Ć.

22.12.2021

Ministar finansija Srbije Siniša Mali oglasio se na društvenim mrežama nakon što je Senat donio jednoglasnu odluku da je njegov rad plagijat. 



Objava Siniše Malog na Instagramu. screenshot

Ponosan na sve što je naučio u posljednjih 20 godina

Mali je na Instagramu objavio da vjeruje u svoj doktorski rad, te da je riječ o političkoj odluci koju on ne može prihvatiti.

Inače, Senat Univerziteta u Beogradu poništio je danas odluku o dodjeljivanju doktorata ministru Siniši Malom, čime je definitivno stavljena tačna na višegodišnji spor u akademskoj zajednici. Nakon ove jednoglasne odluke, oglasio se i Mali koji je rekao kako vjeruje u svoj doktorski rad i podvukao da se ne plaši, jer zna, kako kaže da je istina na njegovoj strani.

- Uvijek mi je bilo važno da stičem novo znanje, jer je to jedina stvar u životu koju vam niko ne može oduzeti. Ponosan sam na sve što sam naučio u posljednjih 20 godina, koliko se aktivno borim ekonomijom i finansijama. 

Ne plaši se, jer je istina na njegovoj strani

Za to vrijeme sam uspio da položim i najteže stručne, međunarodne ispite iz tih oblasti, koji važe za prestižne u svjetskim ekonomskim krugovima. Želio sam da na taj način dodatno unaprijedim svoje znanje - napisao je Mali, te dodao:

- Mislim da je to mnogo važnije od političke hajke koja se zbog doktorata vodi protiv mene punih osam godina unazad. Ja vjerujem u svoj doktorski rad, isto kao što vjerujem i u svoj rad u Ministarstvu finansija i Vladi Republike Srbije. Riječ je o političkoj odluci, koju ne mogu da prihvatim i zbog toga će iskoristiti sva raspoloživa pravna sredstva da je opovrgnem. 

Ne plašim se, jer znam da je istina na mojoj strani. Nastavit ću da se borim, kao što se borim već osam godina. Politička hajka koja se vodi protiv mene može samo da me motiviše da radim još i više i bolje - naveo je Siniša Mali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.