CETINJE

Podnesen optužni prijedlog protiv Veselina Vujovića zbog napada na policajca

Osumnjičen za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju 5. septembra 2021. godine

Veljović: Ranije negirao krivicu. arhiv

E. Ć. / vijesti.me

23.12.2021

Osnovno državno tužilaštvo u Cetinju podnijelo je danas optužni prijedlog protiv Veselina Veljovića, savjetnika za bezbjednost predsjednika države Mile Đukanovića, zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju 5. septembra 2021. godine.

Optužni prijedlog dostavljen je lokalnom sudu, prenose crnogorske "Vijesti". Inače, Veljović je ranije negirao krivicu. 

Veljović je već sutradan (6. septembra) na slobodu pustio sudija za istragu Osnovnog suda na Cetinju Branko Lončar, koji je u prvobitnoj odluci tvrdio da u dotadašnjoj fazi postupka nije utvrđeno ko su oštećeni policijski službenici. Tvrdio je da je utvrđivanje te činjenice neophodno da bi se govorilo o krivičnom djelu napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Nasuprot njemu, vijeće tog suda utvrdilo je da je nesporno da je Veljović počinio navedeno krivično djelo i da se u žalbi državnog tužioca osnovano navodi da sudija za istragu nije pravilno ocijenio kada je našao da za to ne postoji osnovana sumnja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.