STRANKA PRAVDE I POMIRENJA

Iz SPP Priboj naveli da je to njihova dužnost: Objavili identitet svih policajaca koji su u Priboju pjevali fašističke pjesme

Od ovih groznih stihova običnom svijetu se ledi krv u venama, a kada ih pjesmom i urnebesnim povicima ukrase pripiti policajci države Srbije, u tom slučaju ovo se može objasniti samo kao govor mržnje

Scena sa novogodišnjeg slavlja u Priboju. avaz

E. Ć.

3.1.2022

Objavljena su imena i prezimena svih policajaca koji su u Priboju pjevali fašističke pjesme, te veličali genocid u Srebrenici, ubijanje i silovanje Bošnjaka, te prizivali Novom Pazaru sudbinu Vukovara. 



Novogodišnja "čestitka" pripadnika PU Priboj Marka Pantovića

- Građanima Priboja i ostalih sandžačkih gradova bošnjačke nacionalnosti nesvakidašnju novogodišnju čestitku uputio je pripadnik PU Priboj Marko Pantović objavom videozapisa na svom Facebook profilu na kome se pripadnici policije i njihove starješine u jednom pribojskom ugostiteljskom objektu vesele uz šovinističke i zastrašujuće pesme: "Srebrenice, tako si mi mila, dabogda se triput ponovila. Oj Pazaru, novi Vukovaru, Oj Sjenice, nova Srebrenice, Oj Fatima, đe su ti dimije, u četnika oko Ledenika"… - navedeno je u saopćenju Stranke pravde i pomirenja (SPP) Priboj.

- Od ovih groznih stihova običnom svijetu se ledi krv u venama, a kada ih pjesmom i urnebesnim povicima ukrase pripiti policajci države Srbije, u tom slučaju ovo se može objasniti samo kao govor mržnje, nastavak društvenog konsezusa oko veličanja ratnog zločina i vrijeđanja žrtava strašnih ratnih zločina, a na poslijetku ovo je otvorena prijetnja autohtonom bošnjačkom narodu na ovim prostorima od činovnika države Srbije da će se ponoviti Vukovar i Srebrenica! - naveli su iz SPP-a, te dodaju:

Imenovani su obrukali policijski poziv, uniformu i značku

- Dužnost nam je i obaveza da javnost upoznamo ko su ti kafanski junaci sa video zapisa: Vidosav Avramović, Marko Ž(Z)ujić, Milojica Bjelović Mime, Marko Klisura, Goran Šalipur, Vladan Janjušević, Dragan Zeković i spomenuti Marko Pantović, koji je objavio video na Facebooku.

- S ovakvim sramnim činom imenovani su obrukali policijski poziv, policijsku uniformu i značku. Stranka pravde i pomirenja ovim javnim objavljivanjem imena policajaca želi da individualizuje sramno ponašanje državnih činovnika, nikako da odnose i pojave u društvu generalizuju - saopćeno je iz stranke.


Reakcija SPP-a. screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.