SASTANAK U NAJAVI

Premijer Plenković poručio: Hrvatska je protiv separatističkih tendencija u BiH

Sa BiH želimo sarađivati kao sa susjednom, suverenom državom koja dobro funkcionira

Hrvatski premijer Andrej Plenković. AGENCIJE

A. O.

13.1.2022

Hrvatski premijer Andrej Plenković poručio je kako se priprema sastanak Vlade Hrvatske s Vijećem ministara Bosne i Hercegovine i kako je Hrvatska protiv bilo kakvih separatističkih tendencija u BiH, piše Anadolija.


Gradilište mosta

Na početku sjednice Vlade Republike Hrvatske, premijer Andrej Plenković izjavio je kako je nedavno posjetio gradilište Pelješkog mosta, za kojeg je utvrdio kako će biti dovršen u narednih 15 dana.

- Veliki strateški suverenistički projekt povezivanja hrvatskog teritorija konačno je pred samim krajem, što znači da ćemo ovu sezonu konačno moći za sam jug Hrvatske, Dubrovačko-neretvansku županiju, koristiti Pelješki most, pristupne ceste i na taj način cijela Hrvatska postaje jedna autodestinacija, što je dobro za turizam i gospodarstvo - rekao je hrvatski premijer.


Održan sastanak

Plenković je izvijestio kako je održao i sastanak s Bakirom Izetbegovićem o situaciji u BiH, suradnji Hrvatske s BiH te o pripremi sjednice Vlade RH s Vijećem ministara BiH, kao i o zadnjim razgovorima koji će uslijediti u vezi izmjene izbornoga zakona i osiguravanja ravnopravnosti Hrvata kao konstitutivnog naroda, što je ocijenio ključnim elementom za normalno funkcioniranje BiH, prenosi Anadolija. 

- U svjetlu nedavnih događanja u Banjoj Luci, jasno sam stavio do znanja poziciju Hrvatske da smo protiv bilo kakvih separatističkih, secesionističkih tendencija u BiH te želimo s njom surađivati kao sa susjednom, suverenom državom koja dobro funkcionira i u kojoj su Hrvati ravnopravni s dva konstitutivna naroda - zaključio je Plenković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.