PREMIJER CRNE GORE

Krivokapić: Maske su pale, ovo je sve davno isplanirano

On je poručio da zna da će sutra biti izglasano nepoverenje njemu i njegovoj vladi

Krivokapić: Njegova vlada nije mogla da preživi. Arhiv

E. Ć.

3.2.2022

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić u vanrednom obraćanju građanima poručio je kako su maske pale i da ko to hoće da vidi može, a ko neće da i ne mora.

- Ovo je sve davno isplanirano, ulazimo u završnicu čiji akteri su mnogo više radili tajno i na štetu naroda nego javno i na bilo čiju korist - rekao je Krivokapić, dodavši da su mu manipulacijama onemogućili obraćanje u Skupštini Crne Gore. 



Napad došao iznutra

Kako kaže, njegova vlada nije mogla da preživi jer je napad došao iznutra, od onih koji su najmanje radili, a pravili najveću galamu. Krivokapić je poručio da zna da će sutra biti izglasano nepoverenje njemu i njegovoj vladi.

- Ðukanović je sa dijelom zajedničke koalicije dogovorio da više ne budem premijer, ja to znam. Saradnicima sam govorio da će maske pasti, ali nije dovoljno da samo padnu već da se skinu do kraja. Maske su pale, ko to želi da vidi može, ko ne želi ne mora - rekao je Krivokapić koji je pojasnio da je u politiku ušao samo zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

On je dodao da građani trebaju pitati Dritana Abazovića zašto pravda nije došla do mnogih pojedinaca.

- Pod njegovom kontrolom bili su i ministar i direktor policije, to su oni koji su hteli da spreče ustoličenje ministropolita, ali se to nije dogodilo - rekao je Krivokapić.

Gomila neprijatelja

Rekao je i da je mogao ranije da pokrene smenu Abazovića, ali bi, kaže, tada bio proglašen krivcem. Ovu vladu rušili su, kaže, njeni prvi prijatelji i njeni potonji neprijatelji. Rušili su je lobisti, regionalni političari.

- Sama od sebe pronalazila se gomila neprijatelja. Javljali su se pojedinci iz bivšeg režima... Nisam to dozvolio jer je jednom moralo to da prestane, jer mi nismo samo egzotična destinacija na lepom pragu Evrope. Zajednička akcija da se vlada sruši od onih koji su kreirali tuđe nesreće - kaže on.

Podsetio je da je Abazovića lično predložio za vicepremijera, a da sad on sa "poraženim DPS-om treba da glasa nepovjerenje vladi", piše "Tanjug".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.