PREDSJEDNIK CRNE GORE

Đukanović čestitao Štajnmajeru: Vjerujem da ćete ispuniti i velika očekivanja prijateljskih i savezničkih zemalja, među kojima je i Crna Gora

Istakao je da Štajnmajerova dokazana posvećenost politici proširenja EU, demokratizaciji i stabilnosti regiona Zapadnog Balkana, su ohrabrenje i garancija kontinuiteta podrške Njemačke reformskim naporima Crne Gore

Đukanović i Štajnmajer prilikom jednog od ranijih susreta. Agencije

E. Ć.

14.2.2022

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku Predsjedniku Savezne Republike Njemačke Frank Valter Štajnmajeru (Walter Steinmeier) povodom reizbora na funkciju predsjednika.

- Povodom Vašeg reizbora na dužnost predsjednika Savezne Republike Njemačke, u ime građana Crne Gore i u svoje ime, upućujem Vam najsrdačnije čestitke i najbolje želje za uspjeh u vršenju ove odgovorne funkcije, kojoj ste uzdigli značaj svojom ličnošću i svojim djelovanjem.

Uvjeren sam da ćete u novom mandatu kao predsjednik jedne od najuticajnijih zemalja evropske i globalne politike, u potpunosti odgovoriti na brojne i sve kompleksnije izazove, i time opravdati povjerenje njemačkog parlamenta, ali i velika očekivanja prijateljskih i savezničkih zemalja, među kojima je i Crna Gora - naveo je Đukanović.


Prvi čovjek Crne Gore je istakao da Štajnmajerova dokazana posvećenost politici proširenja EU, demokratizaciji i stabilnosti regiona Zapadnog Balkana, su ohrabrenje i garancija kontinuiteta podrške Njemačke reformskim naporima Crne Gore i njihovog korektnog i pravičnog vrednovanja.

- Radujem se novim susretima sa Vama i nastavku sadržajnog političkog dijaloga. Crna Gora ostaje trajno posvećena njegovanju prijateljskih, partnerskih i savezničkih odnosa sa Saveznom Republikom Njemačkom. Molim Vas da primite izraze mog najvišeg uvažavanja i prijateljske pozdrave - poručio je Đukanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.