PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić u posjeti Monaku, knez Albert II ga svečano dočekao i uručio mu orden

Ovaj orden je samo još jedan dokaz poštovanja prema našoj Srbiji i to je ono što njoj na ponos ostaje, poručio je Vučić putem svog zvaničnog Instagram naloga

Aleksandar Vučić i Knez Albert II od Monaka. Instagram

E. Ć.

22.2.2022

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u zvaničnoj posjeti Monaku. Tom prilikom Vučić se sastao sa knezom Albertom II od Monaka, koji mu je priredio svečani doček ispred Kneževske palate. 

Vučić se na Instagramu porukom zahvalio na svečanom doček, a knez Albert II je Vučiću uručio orden Velikog krsta reda Svetog Šarla.

- Ovaj orden je samo još jedan dokaz poštovanja prema našoj Srbiji i to je ono što njoj na ponos ostaje - poručio je Vučić putem svog zvaničnog Instagram naloga, te dodao:

- Sretan sam i polaskan što, kao predsjednik Republike Srbije, imam priliku da razgovaram sa knezom Albertom II od Monaka - dodao je Vučić.

Vučić je saopćio kako je uzajamna opredeljenost ka osnaživanju njihovih odnosa i daljem razvoju saradnje u svim oblastima velika.

- Uvjeren sam da će razgovori, koje smo vodili, biti snažan impuls daljem unapređenju odnosa naših dvije zemlje - poručio je Vučić..

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.