BIVŠI MINISTAR CRNE GORE

Bošković: Milorad Dodik jedan je od glavnih igrača Kremlja na Balkanu

Taj izbor prije svega odnosi se na sistem vrijednosti kojem želimo da pripadamo i na koji želimo da se ugledamo, poručio je

Predrag Bošković. AGENCIJE

A. O.

8.3.2022

Zastupnik Demokratske partije socijalista i bivši ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković poručio je da potez Rusije da sačini listu neprijateljskih zemalja nije neočekivan.

On je za Pobjedu istakao da prisustvuju novoj preraspodjeli odnosa u aktuelnom svjetskom poretku i svaka država nalazi se pred izborom. 

- Taj izbor prije svega odnosi se na sistem vrijednosti kojem želimo da pripadamo i na koji želimo da se ugledamo - rekao je on, piše Pobjeda. 

Napravili izbor

Crna Gora je, poručio je Bošković, napravila izbor i izabrala multietničku demokratiju, vladavinu prava, građanski koncept, antifašističke tekovine i evropski put razvoja.

- Takve vrijednosti u potpunoj su suprotnosti sa politikom zvanične Moskve trenutno i zato je prirodno da se Crna Gora našla na listi neprijatelja autokratskog režima - ocijenio je on, uz poruku da će vrijeme pokazati da mogu biti ponosni na izbor koji je naša država napravila.


Najbolja zona

Upozorio je i da Balkan za predsjednika Rusije Vladimira Putina sada postaje najbolja zona za destrukciju u Evropi i da ovom regionu prijeti opasnost od otvaranja sukoba.

- Milorad Dodik jedan je od glavnih igrača Kremlja na Balkanu. Nesporno je i da je Demokratski front u Crnoj Gori njihov odani sljedbenik. Veliki problem je što oni nisu samo simpatizeri politike Rusije, nego su dobro instruirani kako da se ostvare ruski interesi u ovom regionu - rekao je Bošković za N1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.