AKCIJA U BEOGRADU

Uhapšeni pripadnici kriminalne Belivukove grupe

Policija je prilikom pretresa zaplijenila određenu količinu droge i vatreno oružje

Hapšenje u Beogradu. Screenshot

A. K.

29.3.2022

Na više lokacija u Beogradu rano jutros uhapšeni su pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Oni su u dužem periodu činili razna krivična djela od trgovine narkoticima do potezanja oružja. Na udaru je posebno bila Karaburma ali i ostali dijelovi gdje su se nalazili Belivukovi saradnici, navode srbijanski mediji.

Policija je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapsila 14 osoba osumnjičenih da su kao članovi organizovane grupe prodavali drogu u Beogradu i time zaradili oko 7,5 miliona dinara, saopćeno je danas. Kako su naveli iz Tužilaštva za organizovani kriminal, istraga je pokrenuta protiv ukupno 17 osoba iz Beograda pošto se tri pripadnika te grupe već nalaze u pritvoru.


Članovi grupe, među kojima je više maloljetnih i NN lica, osumnjičeni su da su od maja prošle godine na splavovima "Port" i "Fristajler" kao i na beogradskim ulicama, trgovali narkoticima, uključujući najmanje 590 grama kokaina, skoro 11 kilograma marihuane i odredjenu količinu amfetamina, čijom su prodajom zaradili oko 7,5 miliona dinara, saopćioje MUP.


Policija je prilikom pretresa zaplijenila određenu količinu droge i vatreno oružje, a osumnjičenima je određeno zadržavanje i uz prijave za udruživanje radi vršenja krivičnih djela, trgovine drogom i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i promet oružja i eksplozivnih materija bit će privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.