PREDSJEDNIK SPP-A

Usame Zukorlić: Stranka pravde i pomirenja uvećala rezultat, očekujemo vrlo značajne pozicije

SPP je značajno uvećala izborni rezultat u odnosu na rezultat od prije dvije godine, poručio je Zukorlić

Zukorlić: SPP je spreman i za nastavak korektne saradnje sa Srpskom naprednom strankom. Telegraf

A. Č.

6.4.2022

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić rekao je za Telegraf.rs da je ta stranka spremna da se odazove pozivu za formiranje Vlade Srbije.

Zukorlić je istakao da je SPP spreman i za nastavak korektne saradnje sa Srpskom naprednom strankom na polju realizacije velikih infrastrukturnih projekata za Sandžak i, kako je rekao, otklanjanja višedecenijskih nepravdi prema bošnjačkom narodu, na polju popravljanja položaja svih nacionalnih zajednica u Srbiji i suštinskom pomirenju između bošnjačkog i srpskog naroda.

Stranka pravde i pomirenja, prema njegovim riječima, reprezentira bošnjački narod, ali ih, kako kaže, i većina drugih nacionalnih zajednica u Srbiji smatra liderom koji će ih zastupati u Skupštini i Vladi Republike Srbije.

- SPP je značajno uvećala izborni rezultat u odnosu na rezultat od prije dvije godine. Očekujemo vrlo značajne pozicije s kojih ćemo moći da se zalažemo za naše programske ciljeve. Uloga Bošnjaka u institucijama u Beogradu je sada ključna za stabilnost zapadnog Balkana. Više informacija javnosti će biti poznato nakon našeg sastanka sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem - poručio je Zukorlić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.