LIDER BOŠNJAČKE STRANKE

Ibrahimović: Crna Gora će u četvrtak dobiti kvalitetnu proevropsku vladu

Moramo da krenemo putem evropskih integracija i obezbijedimo ekonomsku i fiskalnu konsolidaciju, istakao je Ibrahimović

Ervin Ibrahimović. Screenshot

E. Ć. / Mina

23.4.2022

Predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović rekao je da će Crna Gora u četvrtak dobiti kvalitetnu proevropsku i odgovornu vladu, koja će se hrabro suočiti sa izazovima, te da neće biti politikantska.

Ibrahimović je u intervjuu agenciji MINA rekao da se nada da ima još malo prostora da Socijaldemokrate (SD) budu konstituent manjinske vlade, i ocijenio da bi ta partija, kao proevropska i državotvorna, mogla da pruži dodatni kvalitet budućoj izvršnoj vlasti, prenosi Mina.








Ima prostora za dogovor

Upitan da li to znači da se i dalje pregovara o tome da SD bude dio vlade, on je rekao da je po prirodi optimista i čovjek dijaloga i dogovora, pa da zato ne želi da kaže da je ta priča završena.

- Vjerujem da uvijek ima prostora za dogovor, zato sam i rekao da se nadam da će možda SD biti dio manjinske vlade - naveo je Ibrahimović.

On očekuje da će se SD, iako ne bude konstituent vlade, ponašati kao prethodnih godinu i po i glasati za sve ono što je dobro za građane, nevažno od koga dolaze inicijative.

- Vjerujem da će pitanja koja ste podcrtali, posebno što se tiče sudstva i tužilaštva i svih onih pravaca za koje treba dvotrećinska ili tropetinska većina, SD podržati iako ne bude u vladi - kazao je Ibrahimović.

On je rekao da je iz više razloga važno da Crna Gora 28. aprila dobije novu vladu, prije svega, kako je rekao, da bi državu napokon vratili na put na kojem je bila do dolaska odlazeće izvršne vlasti.

- Moramo što hitnije da se vratimo na evropski put, put evropske, antifašističke Crne Gore. Moramo da krenemo putem evropskih integracija i obezbijedimo ekonomsku i fiskalnu konsolidaciju - istakao je Ibrahimović.

Građani će suditi ko je kriv zbog blokade Skupštine

Prema riječima Ibrahimovića, zbog agresije Rusije na Ukrajinu, ekonomska i bezbjednosna situacija na međunarodnom planu su se skoro iz temelja promijenile.

Crna Gora je, kako je kazao, na pragu turističke sezone i potrebno je dobro se pripremiti. On je, odgovarajući na pitanje koji su najveći izazovi buduće izvršne vlasti, ocijenio da je odlazeća izvršna vlast ostavila dosta izazova.

- Prije svega, moramo što prije zaustaviti razaranje našeg građanskog, multietničkog, evropskog društva, konsolidovati ekonomiju. Moramo snažno krenuti putem evropskih integracija - naveo je Ibrahimović.

Kako je rekao Ibrahimović, u vladi će zajedno sjediti predstavnici Građanskog pokreta URA, Socijalističke narodne partije, Socijaldemokratske partije, manjinskih partija, uz manjinsku podršku Demokratske partije socijalista, navodi agencija Mina.

Prema riječima Ibrahimovića, građani će suditi ko je kriv zbog blokade Skupštine i države. Komentarišući ostavku Strahinje Bulajića na mjesto poslanika i potpredsjednika Skupštine, Ibrahimović je kazao da je sa njim imao izvanrednu saradnju u parlamentu, prenosi Mina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.