SAOPĆILA VLADA

Srbija od ponoći ukida sve mjere za ulazak stranih državljana

Na snazi ostaje preporuka o nošenju maski u zatvorenom prostoru, dok je nošenje maski u zdravstvenim ustanovama obavezno

Nadležne institucije nastavljaju da prate razvoj epidemiološke situacije. ILUSTRACIJA

A. O. / Anadolija

2.5.2022

Vlada Republike Srbije saopćila je da od utorka, 3. maja, prestaju da važe sve mjere kontrole i ograničenja za ulazak lica u Republiku Srbiju, u vezi sa zaraznom bolešću Covid-19, kako za strane tako i za domaće državljane, prenosi Anadolija.

Od ponoći, državljani Srbije kao i strani državljani, pri ulasku u zemlju neće biti u obavezi da imaju negativan PCR test, brzi antigenski test, dokaz o preležanoj bolesti niti potvrdu o vakcinaciji, bez obzira na to iz koje zemlje svijeta dolaze u Republiku Srbiju.


Praćenje razvoja

Odluka o slobodnom ulasku građana Srbije i stranih državljana u zemlju donijeta je na osnovu trenutne epidemiološke situacije u zemlji i u skladu je sa odlukama većine zemalja Evrope i regiona.

Nadležne institucije nastavljaju da prate razvoj epidemiološke situacije u Srbiji iz sata u sat i blagovremeno će obavještavati javnost.

Kako je navedeno u saopćenju, bitno je napomenuti da ova odluka ne znači da je pandemija koronavirusa završena i da građani ne treba da vode računa o svom zdravlju.


Uobičajen rad

Na snazi ostaje preporuka o nošenju maski u zatvorenom prostoru, dok je nošenje maski u zdravstvenim ustanovama obavezno.

Kovid ambulante, punktovi za testiranje na prisustvo zarazne bolesti Covid-19 i punktovi za vakcinaciju nastavljaju da rade uobičajeno, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.