BEOGRAD

Slikali čovjeka na podu tramvaja, pa se otkrila istina o njemu

Kada je fotografija dospjela na društvene mreže oni koji ne poznaju čovjeka, požurili su sa nagađanjima da li je onesviješćen, pijan ili drogiran zaspao na podu, da li samo "odmara dušu" i da li je pao sa sjedišta nedaleko od vrata

Nesvakidašnja situacija u Beogradu. REDDIT

S. S. / Blic

4.5.2022

Scena iz beogradskog tramvaja na liniji broj pet, nedavno zabilježena kamerom jednog od putnika, uznemirila je mnoge. Muškarac srednjih godina, u staroj odjeći i vidno zapušten ležao je na podu gotovo praznog vagona.

Kada je fotografija dospjela na društvene mreže oni koji ne poznaju čovjeka, požurili su sa nagađanjima da li je onesviješćen, pijan ili drogiran zaspao na podu, da li samo "odmara dušu" i da li je pao sa sjedišta nedaleko od vrata ili do njega nije ni stigao.

Oni koji su ga ranije viđali na ulicama Beograda tvrdili su da je čovjek sa fotografije beskućnik koji vrijeme provodi na Studentskom trgu, razgovarajući sa ljudima, te da je karakterističan po jednoj ružnoj riječi koju voli da vikne s vremena na vrijeme.

- To je Aca buraz - napisao je neko i uskoro je otkrivena njegova tužna sudbina.

Aca sa slike je, tvrde korisnici, diplomac jednog od najtežih fakulteta, dio života proveo je u inostranstvu, a jedna stvar koju je nosio sa sobom posebno je rastužila one koji su ranije imali prilike da razgovaraju sa njim.

- Aca mi je jednom prilikom pričao da je završio ETF i da je tokom devedesetih otišao u Kanadu, pa se vratio poslije bombardovanja. Ne znam da li je izbaronisao, ali je djelovao iskreno. Baš smo se lijepo ispričali, tad je bio skroz fin i pristojan. Nosio je i onog napuklog Fendera pa mi je bilo baš krivo, volio bih da popravi tu gitaru - glasio je jedan od komentara.

U svojim komentarima Acinu priču je potvrdilo još nekoliko korisnika, a na njih se nadovezalo i svjedočenje jednog koji tvrdi da je uzrok njegovih problema buran bračni život.Posle niza komentara na račun stanja u kojem se Aca nalazi na fotografiji usledio je tek jedan čiji autor se pita da li mu je iko od putnika, koji su se u tom trenutku našli u tramvaju, pružio pomoć.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.