POZDRAVLJEN APLAUZOM

Aleksandar Vučić položio zakletvu

Posebnoj sjednici u Beogradu prisustvovali su član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović

Počeo drugi predsjednički mandat Aleksandra Vučića. Tanjug

Piše: N. Aj.

31.5.2022

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, položio je danas zakletvu pred poslanicima u parlamentu. Time je počeo njegov drugi predsjednički mandat.

Dok je ulazio u skupštinsku salu, Vučić je pozdravljen je dugim aplauzom.

On se zakleo da će sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i cjeline teritorije Republike Srbije.

- Kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savjesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti - rekao je Vučić.

Nakon toga, potpisao je tekst zakletve, a poslanici i gosti pozdravili su ga aplauzom.


Zatim je uslijedila himna Srbije "Bože pravde".

Posebnoj sjednici u Beogradu prisustvovali su član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da sljedeća Vlada Srbije treba da bude formirana do kraja jula, i najavio da će se "morati baviti sankcijama".

- Moramo da se bavimo novim sankcijama i čudima, u kojima opet možemo da budemo oštećeni, pa ćemo moliti naše evropske partnere da nam pomognu - rekao je Vučić.

Izrazio je nadu da će u vladu biti uključeno što je više moguće pripadnika manjina.

- Za nas je važno da s bošnjacima, uprkos svim političkim razlikama, uprkos tome što nekad neko ne želi pruženu ruku, da gradimo dobre odnose - poručio je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.