PREMIJER HRVATSKE

Plenković: Sankcije neće naštetiti Čavari, to je neka osobna poruka koja je promašena

Ja sam osobno razgovarao s Čavarom, on je moj prijatelj, rekao je Plenković

Andrej Plenković: Prvi se sankcijama SAD-a potpredsjedniku HDZ-a BiH usprotivio Grlić Radman. Agencije

Avaz.ba

8.6.2022

Andrej Plenković, premijer Hrvatske, komentarisao je danas američke sankcije drugom čovjeku HDZ-a BiH Marinku Čavari zaključivši da mu neće naštetiti.

Milanović nastavlja relativizirati rusku agresiju na Ukrajinu, kaže Plenković i dodaje da relativizacija agresije šteti ugledu Hrvatske.

- Prvi se sankcijama SAD-a potpredsjedniku HDZ-a BiH usprotivio Grlić Radman. Ja sam osobno razgovarao s Čavarom, on je moj prijatelj. On svu svoju imovinu ima u BiH, sankcije mu neće naštetiti. Ne vidim što se tu htjelo postići, to je neka osobna poruka koja je po meni promašena - rekao je Plenković.

Na pitanje postoji li mogućnost dogovora s Milanović, Plenković je rekao: 

- Što se tiče Milanovićeve politike prema ruskoj agresiji, tu se ne slažemo ni milimetra. Ako je netko pružio ruku dijaloga, to je bila Vlada, to sam bio ja. Uputio sam dopis prije četiri mjeseca. Što se tiče BiH, naš doprinos zaštiti Hrvata u BiH cijelo je vrijeme visoki angažman, a njegov pristup je pasivnost i vrijeđanje aktera koji nam mogu pomoći.

Sve što je napravio hineći da pomaže Hrvatima, odvratio je Bošnjake s kojima se trebalo dogovoriti. Da je on učinio da imamo saveznika nekog, da netko bolje razumije problem Hrvata u BiH, nije mi poznato… Vidio sam agresivnog čovjeka koji neprimjerenu političku komunikaciju koju koristi interno, projicira eksterno i šteti reputacijski i Hrvatskoj, i Hrvatima u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.