CRNA GORA

Završen protest u Podgorici, građani poručili: Svi koji budu glasali završit će u zatvoru zbog veleizdaje

Na protestu je govorila i poslanica SDP-a Draginja Vuksanović-Stanković

E. Ć. / Antena M

7.7.2022

Okupio se veliki broj građana - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Obratio se i glumac Zoran Vujović koji je poručio "sad ili nikad, inače nas neće biti".

- Jedan za sve, sad ili nikad inače nas neće biti. Ne interesuje me ko je predsjednik Vlade, ko su ministri, ovo nije stvar afiniteta, nas interesuje da oni najbolje rade posao za koji su više nego dobro plaćeni - izjavio je Vujović.

Inače, Vlada će na sutrašnjoj sjednici razmatrati ugovor sa SPC. Sjednica počinje sutra u podne.


Zoran Vujović. Antena M

Počeo je proces u Podgorici isped zgrade Vlade gdje su se okupili nezadovoljni građani koji se protive potpisivanju Temeljnog ugovora sa SPC.

Pozvali su sve građane koji ne pristaju na revizionizam i oduzimanje historije da im se pridruže.

Nakon oficijalnog dijela skupa, građani će ostati ispred Vlade i tamo će provesti čitavu noć. Na protestu je i poslanica SDP-a Draginja Vuksanović-Stanković.

Aleksandar Saša Zeković, aktivista za ljudska prava, održao je uvodni govor na večerašnjem protestu ispred zgrade Vlade u Podgorici.


Draginja Vuksanović-Stanković. Antena M

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović-Stanković poručila je da Crna Gora nikada nije i neće potpisati kapitulaciju i okupaciju, te da to građani neće dozvoliti.

- Ne mogu da vjerujem da je neko imao historijsku šansu da uđe u historiju kao prvi premijer koji će uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju, a on bira da bude izdajnik. 

Dritane zaustavi se hitno dok ne bude kasno i vrati Crnu Goru na evropski put. Nećemo srpski svet i Otvoreni Balkan. Hoćemo građansku Crnu Goru i hoćemo u EU. Ova Vlada je dobila legitimitet da usvaja evropsku agendu, a ne ovakav ugovor. Da li čuješ ambasadore i građane, zaustavi se.

Svi koji budu glasali krivično će odgovarati i završiti u zatvoru zbog veleizdaje svoje države. Idemo na skraćenje mandata Skupštini ili na izbore ali odbranit ćemo Crnu Goru i njenu čast - poručila je Vuksanović-Stanković.

Protest je završen porukom "da se okupe sutra u 10 sati ispred Vlade i da premijeru kažu šta misle".

Ne damo ono što je naše, poručio je Danilo Marunović.

- Jeste li stvarno mislili da ćete tako lako hiljadu godina pogibija, rata da nam prijevarno otmete... baš to što nas čini Crnogorcima. Uzmite nam baštinu Temeljnim ugovorom i mi više ne postojimo. U nama kucaju srca velikih ratnika, prevelikih da bi ovu zemlju na tacni predali beogradskim slugama. Ne damo te Crna Goro - rekao je Marunović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.