NEMA OSNOVA

Tužilaštvo: Bez krivičnog postupka za nesreću u kojoj je stradao Branko Gogić, a povrijeđen Rasim Ljajić

Tužilaštvo u Aleksnicu je obrazložilo da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka jer u radnjama bilo kog lica nisu ostvarena obilježja nekog od krivičnih djela

Nesreća se dogodila 10. aprila 2022.. Agencije

A. Č. / Nova.rs

16.8.2022

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu saopćilo je danas da je donijelo odluku da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kog lica povodom saobraćajne nezgode koja se desila 10. aprila, a u kojoj je teško povrijeđen lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDP) Rasim Ljajić, dok je stradao njegov blizak saradnik i predsjednik Izvršnog odbora te stranke Branko Gogić.

Tužilaštvo u Aleksnicu je obrazložilo da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka jer u radnjama bilo kog lica nisu ostvarena obilježja nekog od krivičnih djela za koje se goni po službenoj dužnosti.

Kako je saopćilo Javno tužilaštvo u Aleksincu, u nesreći koja se desila 10. aprila 2022. godine učestvovalo je vozilo kojim je upravljao Branko Gogić, koji je usljed nezgode preminuo na licu mjesta.

U vozilu se na mjestu suvozača nalazio lider SDP Rasim Ljajić iz Novog Pazara koji je zadobio tešku telesnu povredu.

Javno tužilaštvo u Aleksincu obavještava javnost da je nakon pribavljenih izvještaja nadležnih institucija i ekspertize saobraćajne nezgode, kao i analize ovako prikupljenih i ostalih dokaza u spisima predmeta, donijelo odluku da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kog lica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.