BLISKI KONTAKT

Održana Trka na prstenac: Konj Zen zamalo oborio Zorana Milanovića

Osiguranje je pridržalo Milanovića nakon što je konj krenuo s okretanjem i zamalo ga bacio na pod

Milanović je prošao bez posljedica. Screenshot

H. J. I. / HRT

21.8.2022

Pretposljednji vikend u avgustu u Barbanu je rezerviran za tradicionalnu Trku na prstenac, konjaničko takmičenje koje privlači brojne goste u taj dio Istre. U konkurenciji 15 konjanika pobjedu je odnio Petar Benčić s osam punti. Podrške publike nije nedostajalo, kao ni želje da se pogodi u sridu. Ove je godine u lovu na Štit predsjednika Republike bilo 15 konjanika. Dogodila se i mala nesreća, srećom po predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, bez posljedica.

Petar Benčić iz okolice Žminja, pobjednik je ovogodišnje 47. Trke na prstenac koja je u nedjelju održana u Barbanu, a prijelazni predsjednički štit i bodež te poklon uručio mu je hrvatski predsjednik Zoran Milanović, sponzor manifestacije.

Predsjednik Republike Zoran Milanović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te ministrica turizma i sporta te izaslanica predsjednika vlade Nikolina Brnjac prisustvovali su utrci, piše HRT.

U jednom trenutku došlo je do "bliskog kontakta" konja Zena i predsjednika Milanovića, ali srećom bez posljedica. Osiguranje je pridržalo Milanovića nakon što je konj krenuo s okretanjem i zamalo ga bacio na pod.

Trka na prstenac u Barbanu je prvi put održana 1696. godine, kada je u vrijeme mjesnog sajma Franjo Loredan organizirao viteško nadmetanje u gađanju prstenca.

Manifestacija je obnovljena 1976. godine, a od tada se održava svake godine pretposljednjeg vikenda u avgustu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.