TRAŽE REAKCIJU NADLEŽNIH

SPC navodno povezana sa kriminalnim grupama: CHO pozvao sve nadležne institucije da ispita istinitost podataka

Iz CHO navode kako navodi o mogućoj povezanosti najviših državnih funkcionera i službenika, kao i navodna veza jedne vjerske organizacije sa kupo-prodajom naoružanja ukazuju na teško i opasno ugrožavanje pravnog poretka

CHO poziva nadležne državne organe da urgentno provjere da li se i u kojim vjerskim objektima u Crnoj Gori skladišti oružje. Antena M

E. Ć. / Antena M

23.8.2022

Crnogorski helsinški odbor za ljudska prava (CHO) pozvao je sve nadležne državne institucije da hitno ispitaju istinost podataka i navoda koji su se pojavili u javnosti vezano za navodnu trgovinu oružjem za potrebe SPC u Crnoj Gori, javlja Antena M.

- Apsolutno je neophodno da se hitno rasvjetle okolnosti i situacije koje navodno povezuju Crkvu Srbije u Crnoj Gori sa organizovanim kriminalnim grupama i pripadnicima mafije.

Posljednji u nizu presretnutih razgovora, kao i ranije objavljeni snimci, koje još niko nije demantovao, niti zvanično reagovao, što posebno zabrinjava, a čiji sadržaj i ličnosti koje se eksplicitno pominju, uključujući predsjednika Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu, moraju neodložno biti predmet istrage nadležnih državnih organa. 

Njihova pasivnost i nečinjenje ne samo što upućuju na njihovu arbitrarnost, tj. na selektivnu i politički motivisanu primjenu zakona, već izazivaju, sasvim logičnu i opravdanu, nesigurnost i strah kod građana - navode iz CHO.


Iz CHO navode kako navodi o mogućoj povezanosti najviših državnih funkcionera i službenika, kao i navodna veza jedne vjerske organizacije sa kupo-prodajom naoružanja ukazuju na teško i opasno ugrožavanje pravnog poretka i vladavine prava u Crnoj Gori.

- CHO poziva nadležne državne organe da urgentno provjere da li se i u kojim vjerskim objektima u Crnoj Gori skladišti oružje, ko njime i sa kojim namjerama raspolaže i da urgentno preduzme mjere za oduzimanje svog oružja i municije i privođenje odgovornih lica, saglasno crnogorskom Ustavu i zakonima - poručeno je u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.