OPROSTIO SE U SVOM STILU

Ironični Šprajc: Elizabeta II je hrvatsko-srpska kraljica

Najviše je žalostan Andrej Plenković jer je njezina smrt potpuno zasjenila njegov energetski paket kojim se htio hvaliti idućih sedam dana, kazao je

Zoran Šprajc: Evo, mediji izvještavaju da je ona zapravo porijeklom iz Osijeka. SCREENSHOT / RTL

S. S.

10.9.2022

RTL-ov poznati voditelj Zoran Šprajc se u svom stilu u emisiji "Lice nacije" oprostio od britanske kraljice.

On je kazao da se tuguje za kraljicom Elizabetom cijeli svijet, a da je najviše žalostan premijer Hrvatske Andrej Plenković.

- Najviše je žalostan Andrej Plenković jer je njezina smrt potpuno zasjenila njegov energetski paket kojim se htio hvaliti idućih sedam dana - rekao je Šprajc.

Teorije sa društvenih mreža

Onda se osvrnuo na tvrdnje koje se šire društvenim mrežama da je ona porijeklom iz Srbije i Hrvatske.

- Evo, mediji izvještavaju da je ona zapravo porijeklom iz Osijeka, to jest njezin pradjed, a ako je pradjed, onda je i ona. Ako je ona iz Osijeka, onda je ona i naša kraljica - kazao je ironično Šprajc.

Osvrnuo se i na tvrdnje susjeda.

- Međutim, srpski mediji aludiraju kako je ona zapravo Srpkinja, jer je porijeklom iz loze Nemanjića, a Nemanjići su Srbi. Dakle, kraljica je Srpkinja, jasno kao dan - dodao je.

Odjavio prilog uz pjesmu

Nakon toga je i poentirao. 

- Drugim riječima, Elizabeta II je možda zaista kraljica Engleske i Komonvelta, ali je ona prije svega hrvatsko-srpska kraljica. Ili, po srpski, srpsko-hrvatska kraljica - kazao je Šprajc, nakon čega je prilog odjavio uz pjesmu "The Queen is Dead" benda The Smiths.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.