ČLANOVI SNS-A

Policija zabranila ulaz u Crnu Goru sinu Momčila Mandića

Utvrđeno je da postoje razlozi nacionalne sigurnosti koji su poznati ANB-u pa su ispunjeni uvjeti da se Vladimiru Mandiću i Danu Šijanu zabrani ulazak

Vladimir Mandić, nekadašnjeg ministra pravde u Vladi ratnog zločinca Radovana Karadžića. Pobjeda.me

Piše: E. Ma.

15.10.2022

Na graničnom prijelazu Metaljka kod Pljevalja crnogorska policija je sinoć na nekoliko sati zadržala članove Srpske napredne stranke Vladimira Mandića i Danu Šijana, nakon čega im je saopćeno da im je zabranjen ulazak u Crnu Goru, javlja "Pobjeda".

Njima je uručeno rješenje Uprave policije kojim im se zabranjuje ulazak.

Kako se navodi u rješenju, utvrđeno je da postoje razlozi nacionalne sigurnosti koji su poznati ANB-u pa su ispunjeni uvjeti da mu se zabrani ulazak.


Fakdimil rješenja crnogorske policije. Pobjeda.me

I mandić i Šijan su uoči izbora u Nikšiću privođeni zbog sumnje da su unosili novac u Crnu Goru i kupovali glasove. U Nikšiću je tada privedeno devet osoba. Mandić je, bivši rukometaš, član Glavnog odbora stranke SNS-a.

Svojevremeno je optužen, pa oslobođen za pokušaj ubistva. Sin je Momčila Mandića, nekadašnjeg ministra pravde u Vladi ratnog zločinca Radovana Karadžića.

Podsjetimo, Mandić je nedavno privođen i u BiH, i to isto uoči izbora. Zajedno sa njim je privođen i Adam Šukalo, također visoki funkcioner SNS-a. Policija je pretresla njihovo vozilo, nakon čega su privedeni i saslušani. Oni su privođeni zbog sumnji da su kupovali glasove za Jelenu Trivić i Partiju demokratskog progresa Draška Stanivukovića.

Dane Šijan se u medijima u Srbiji navodi kao sigurnosno interesantna osoba. On je bivši golman Metaloplastike, Epoksida, Partizana, njemačkog Flensburga kao i danskog Silkeborga. U politiku je ušao kada je zvanično pozivao na miting Aleksandra Vučića u Beogradu 17. aprila 2019. godine. Taj miting je bio kontra odgovor Vučića na seriju mitinga opozicije koji su najozbiljnije ugrozili režim u Beogradu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.