PREDSJEDNIK DSS-A

Jovanović u "Utisku nedjelje" o uvođenju sankcija Rusiji: Rezolucija o genocidu u Srebrenici će biti usvojena, jer je blokirana ruskim vetom

Uvedite sankcije Rusiji i sigurno gubite njihovu podršku u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija. Gubite RS, gubite Kosovo, rekao je Jovanović

Đilas, Krstić i Jovanović u "Utisku nedjelje". Screenshot / Nova.rs

E. Ć. / Nova.rs

17.10.2022

U emisiji "Utisak nedjelje" gostovali su predsjednik SSP-a Dragan Đilas, docent na FPN-u Milan Krstić i predsjednik DSS-a Miloš Jovanović, a glavno pitanje je bilo da li Srbija treba da uvede sankcije Rusiji zbog rata u Ukrajini.

Đilas i Krstić su za sankcije koje neće pogoditi ruski narod, već pojedince i kompanije, dok je Jovanović naveo kako nikako nije za uvođenje sankcija Rusiji.

- Jedan od tih dijelova vizije jeste da Srbija gleda svoj interes. Da se u ratu Zapada protiv Rusije, koji je isprovociran od strane zapada, Srbija ne stavlja uz zapad. Sankcije – ne - rekao je Jovanović.

On je naveo kako je kapital najveća kukavica i da bi investitori pobjegli iz Srbije ukoliko bi ova zemlja uvela sankcije Rusiji.

- Kapital bježi onog trenutka kada shvati da ne može da se oplodi i da se uvećava. I zato sad imamo zatvaranje fabrika u Njemačkoj i Francuskoj. Energenti su poskupjeli. Svaka proizvodnja traži potrošnju struje i gasa. U Njemačkoj je sedam puta poskupio gas, neke firme su otišle pod stečaj. Prvi put se u Njemačkoj ponovo govori čak i o deindustrijalizaciji - rekao je Jovanović.

On je dodao da bi uvođenje sankcija Rusiji direktno uticalo na spuštanje standarda Srbije, a naročito je istakao podršku Moskve u Vijeću sigurnosti UN-a.

- Uvedite sankcije Rusiji i sigurno gubite njihovu podršku u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija. Bit ćete za par godina genocidan narod i onda će Rezolucija o genocidu u Srebrenici biti usvojena u nekoj budućnosti, jer je ona spriječena ruskim vetom. Gubite RS, gubite Kosovo - kazao je Jovanović, prenosi Nova.rs.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.