MIRNI SKUP

Građani sa protesta u Podgorici poručili: Nije zavšeno tek je počelo, vraćamo Crnu Goru na pravi put

Ale, ale, ti si naša prva ljubav, Crna Goro volim te - pjeva masa okupljenih

A. Č.

8.11.2022

U Podgorici je večeras ispred zgrade Skupštine Crne Gore održan mirni protest pod sloganom – Ima nas - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

U Podgorici je večeras ispred zgrade Skupštine Crne Gore održan mirni protest pod sloganom – Ima nas, kome je prisustvovalo više hiljada građana iz cijele Crne Gore. 

Protest je počeo intoniranjem crnogorske himne. Izvršni direktor nevladine organizacije Luča Nebojša Mrvaljević je pročitao koji su zahtjevi organizatora protesta. Zahtijevaju da Zakon o predsjedniku bude povučen te da se time spriječi rušenje ustavnog poretka Crne Gore. 

Također, zahtijevaju dogovor o izboru sudija Ustavnog suda i održavanje vanrednih parlamentarnih izbora. Šef poslaničkog kluba DPS-a Danijel Živković je poručio da “moramo biti istrajni i jedinstveni – Crnoj Gori trebaju izbori, ovo je borba u kojoj ne smijemo odstupiti”.

- Ale, ale, ti si naša prva ljubav, Crna Goro volim te - pjeva masa okupljenih.

Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić sa protesta je poručio da je Crna Gora nepokorna.

- Uvaženi saborci puno mi je srce biti sa vama u borbi za očuvanje jedine nam kuće naše Crne Gore. I nema svetije dužnosti ni večeras ni sutra i sve dok bude trebalo biti na braniku Crne Gore. Nema velike žrtve u ostvarenju toga cilja - ističe on.

Jakić se osvrnuo i na loklane izbore u Šavniku, gdje će se u nedjelju, po četvrti put ponoviti glasanje na dva biračka mjesta.

- Svjedoci ste naše borbe u Šavniku, gdje naši politički protivnici misle da su toliko urušili državu da mogu oni određivati biračko pravo građanima, kršeći Ustav ali i sve ljudske i moralne vrijednosti. Pa da im poručim sa ovog mjesta, možda je Šavnik mali ali je naša ljubav prema Šavniku i Crnoj Gori i jača i veća od svake sile kojoj se suprostavljamo - naglasio je predsjednik Opštine Šavnik.

Poručio je da je “kap prelila času” i pozvao institucije da se “probude”.

- Probudite se usnule institucije, nezainteresovana međunarodna zajednice dok ne bude kasno. Poštovani građani sa vama sam uvijek i na svakom mjestu gdje se brani i čuva Šavnik i Crna Gora. Neka je vječna - kazao je Jakić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.