VESNA MEDENICA

Bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Crne Gore ukinut pritvor, branit će se sa slobode

Nju su po izlasku iz spuškog zatvora dočekale kćerka Marija i snaha Tijana

Medenica: Tereti se da je bila dio kriminalne organizacije njenog sina Miloša. Anadolija

E. Ć. / CDM

11.11.2022

Nekadašnjoj predsjednici Vrhovnog suda Crne Gore Vesni Medenici ukinut je pritvor, tako da će ona nakon šest i po mjeseci provedenih u Istražnom zatvoru biti puštena da se brani sa slobode, potvrdio je za CDM njen advokat Zdravko Begović.

Za razliku od Vesne Medenice, njen sin Miloš, koji je označen kao organizator kriminalne organizacije, je oestao u pritvoru. U objašnjenju odluke o ukidanju pritvora, Begović je naveo da je to odluka Višeg suda nakon njegove žalbe Apelacionom sudu na prethodno rješenje kojim je Medenici bio produžen boravak u Istražnom zatvoru.

- Viši sud je danas donio rješenje kojim se Vesni Medenici ukida pritvor jer ne postoji eventualna opasnost od bjekstva, kako je to ranije Viši sud smatrao u prvobitnom rješenju. Ona će iz Istražnog zatvora biti puštena na slobodu, dok se obave tehničke stvari i primi rješenje Višeg suda u Istražni zatvor - rekao je Begović za CDM.


Vesnu Medenicu su po izlasku iz spuškog zatvora dočekale kćerka Marija i snaha Tijana.

Podsjetimo, Specijalno državno tužilaštvo tereti Medenicu da je bila dio kriminalne organizacije, koju je formirao njen sin Miloš, a koja se sumnjiči za više krivičnih djela – krijumčarenje, davanje mita i primanje mita, protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja i prodaju droge.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.