PREDSJEDNIK CRNE GORE

Đukanović: RS predstavlja zastupnika Rusije na Balkanu

To samo slijepac ne želi da vidi, poručio je Đukanović

Đukanović: Nije ni čudo da male zemlje kao što je Crna Gora nisu u potpunosti uspjele da se odupru takvoj agresiji. TWITTER

A. O.

8.12.2022

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović optužio je Srbiju i bh. entitet RS da predstavljaju zastupnike Rusije na Balkanu.

Na panelu u organizaciji Evropskih Socijaldemokrata u Beču, izjavio je da je 2016. godine u Crnoj Gori Rusija pokušala da sprovede državni udar, kako bi je spriječila da se pridruži NATO-u.


Dvije baze u regionu

Uprkos tome što nije uspjela, Đukanović navodi da je bilo očekivano da se Rusija neće lako pomiriti sa šamarom koji je dobila od jedne male Crne Gore.

- I nije se pomirila. Ona je vodila svoj hibridni rat svih ovih godina - rekao je Đukanović dodajući da su onda nastupili ruski saradnici iz regiona.

- Ne zaboravite da je Rusija za te četiri godine instalirala dvije svoje baze za vođenje hibridnog rata u regionu, u Srbiji i RS. To samo slijepac ne želi da vidi - poručio je Đukanović.


Male zemlje

Rusija je razvila svoj uticaj u brojnim oblastima, da ima razvijene medijske, obavještajno-sigurnosne strukture, ali i privredno-energetske strukture i da zloupotrebljava pravoslavnu crkvu u regionu, dodaje on. 

- Nije ni čudo da male zemlje kao što je Crna Gora nisu u potpunosti uspjele da se odupru takvoj agresiji - zaključio je Đukanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.