OSIGURAVANJE BEZBJEDNOSTI

Više od 200 kosovskih policajaca blokiralo sjeverni dio Kosovske Mitrovice

Bošnjačkoj mahali je raspoređeno otprilike 20 policajaca

Kosovski policajci na ulicama Kosovske Mitrovice. Screenshot

E. Ć.

8.12.2022

Kako javljaju kosovski mediji, više od 200 pripadnika tamošnje policije ušlo je večeras u sjeverni dio Kosovske Mitrovice i drže grad pod blokadom.

Policajci su se, javlja reporter portala "Kosovo Online", rasporedili po obodu grada i blokirali su čitav sjeverni dio Kosovske Miitrovice. Oni su direktivu dobili da osiguraju bezbijednost. U Bošnjačkoj mahali je raspoređeno otprilike 20 policajaca.

Kosovska policija je ranije izdala saopćenje u kojem je navela da je cilj održavanje javnog reda, garantovanje sigurnosti, zaštita života i imovine svih građana bez razlike među njihovim glavnim ciljevima.

- Prioritet kosovske policije je osiguranje bezbiednosti za sve građane, stoga, ocjenjujući trenutno stanje i trendove u sjevernim općinama, policija će narednih dana pojačati prisustvo policije na sjeveru kako bi ostvarila ciljeve.

Kosovska policija kontinuirano prati i analizira dešavanja u zemlji, praveći stručne procjene na osnovu kojih preduzima neophodne, razumne i zakonite mjere za sprovođenje zakona i odluka državnih organa Kosova - navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.