CRNA GORA

Đukanović vratio Skupštini izmjene Zakona zbog greške u nazivu

Naziv propisa koji je jučer usvojen je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o predsjedniku Crne Gore

Đukanović: Pravovremeno otkloniti faktografsku grešku. Vijesti.me

E. Ć. / Vijesti.me

13.12.2022

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović vratio je predsjednici Skupštine Danijeli Đurović izmjene Zakona o predsjedniku, te zatražio u dopisu da se otkloni greška u nazivu, saopćio je Đukanovićev savjetnik za ustavni sistem i pravna pitanja Boris Bastijančić.

Naziv propisa koji je jučer usvojen je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o predsjedniku Crne Gore.

- Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, danas je primio dopis predsjednice Skupštine Danijele Đurović, od 13. decembra ove godine (Broj:00-34/22-1/17), u kojem je navela da je Skupština Crne Gore 27. saziva na Četvrtoj sjednici Drugog redovnog (jesenjeg) zasjedanja u 2022. godini, dana 12. decembra 2022. godine, ponovno odlučivala o Zakonu o Predsjedniku Crne Gore i isti izglasala, kako bi šef Države postupio saglasno članu 95 tačka 3, a u vezi sa članom 94 stav 2 Ustava Crne Gore. Riječju – Ukazom proglasio sinoć na skupštinskom plenumu usvojeni Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o Predsjedniku Crne Gore, u svjetlu utvrđene imperativne ustavne obaveze - saopćio je Bastijančić.


Bastijančić je podsjetio da je Zakon o Predsjedniku Crne Gore donijela Skupština Crne Gore 26. saziva, na Devetoj sjednici Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2018. godini, dana 26. juna 2018. godine.

- Dva dana kasnije, dakle 28. juna 2018. godine, Predsjednik Crne Gore ga je već proglasio Ukazom, koji je od toga dana integralni dio pravnog poretka naše države i proizvodi pravna dejstva - dodaje se u Bastijančićevom dopisu.

Kako navodi Bastijančić, Đukanović je "dajući doprinos profesionalnoj međuinstitucionalnoj korespondenciji", uputio dopis u kojem je zamolio predsjednicu Skupštine Crne Gore da pravovremeno otkloni faktografsku grešku koju je načinila, a odnosi se na valjanost naziva ponovno izglasanog odnosnog općeg pravnog akta, i nakon toga mu isti uredan dostavi, prenose Vijesti.me.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.