ZAGREB

Održana Večernjakova ruža: Dodijeljene nagrade za najbolje u 2022. godini

Izvođači koji su sino zabavljali prisutne su bili: Prljavo kazalište, Matija Cvek, Dino Jelusić, Jelena Rozga, Vili i Debili te Tony Cetinski

Večernjakova ruža. Luka Stanzl / PIXSELL

S. S. / Večernji.hr

25.3.2023

Večernjakova ruža je prva medijska nagrada u Hrvatskoj, osnovana je 1994. godine, tek godinu dana poslije Porina te do danas ostaje najcjenjenija i najutjecajnija nagrada. Ružu Večernji dodjeljuje u osam kategorija, a ko su pobjednici svojim glasovima su odlučili čitatelji.

Sinoć se u HNK u Zagrebu održala večer glamura u kojoj su kao najsjajnije zvijezde blistali ne samo oni koji su otišli kući sa svojom Ružom već i nominirani, prezenteri, voditelji, muzičari te drugi uvaženi gosti. Ružu je dodijeljena u osam kategorija, a dobitnici su: emisija Purgeraj (Radio Sljeme) za "Radijsku emisiju godine", Lucija Judnić za "Novo lice godine", The Outsiders za "Digitalnu ružu godine", Mario Lipovšek Battifiaca za "Radijsku osobu godine", Dnevnik Nove TV (NOVA TV) za "TV emisija godine", Goran Marković za "Glumačko ostvarenje godine", Mojmira Pastorčić za "TV osobu godine" te Matija Cvek za "Muzičara godine".

Izvođači koji su sino zabavljali prisutne su bili: Prljavo kazalište, Matija Cvek, Dino Jelusić, Jelena Rozga, Vili i Debili te Tony Cetinski.

A kao i uvijek, istaknute osobe iz javnog života imale su tu čast najaviti nominirane i uručiti im nagrade, a prezenteri su ove godine bili: Duško Ćurlić, glumice Jelena Perčin i Sandra Bagarić, influenser Sandi Pego, trenerica Maja Ćustić, chef Stjepan Vukadin, pjevačica Mia Negovetić, Domagoj Zovak, glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, glumci Lucija Šerbedžija i Asim Ugljen, trener iz Života na vagi Edin Mehmedović, urednik zabavnog programa HRT-a Mario Sedmak, majstor satire Borna Sor, chef Damir Tomljanović, a kao iznenađenje su se iz Splita javili selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić, te Vatreni Joško Gvardiol.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.