U HRVATSKOJ

Još jedan proizvod povučen s polica DM-a

Iz prodaje su povučeni bademi dmBio začinjeni japanskim tamari umakom od soje u pakovanju od 50g

Izaziva glavobolje i mučnine. Dm drogeria

E. A.

1.4.2023

Iz DM-a u Hrvatskoj, državni inspektorat opozvao je Bio bademe začinjeni japanskim tamari umakom od soje zbog povećane količine cijanovodične kiseline, saopćila je u petak Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu.

Iz prodaje su povučeni bademi dmBio začinjeni japanskim tamari umakom od soje u pakovanju od 50g.

Proizvođač je austrijski Landgarten GmbH & Co. KG, Bruck/Leitha za njemački Dirk Rossmann Gmb, Burgwedel, a na hrvatsko tržište ga stavlja dm-drogerie markt d.o.o. iz Zagreba.

Na stranicama dm-a stoji da je taj proizvod povučen iz predostrožnosti jer se ne može isključiti da pojedina pakiranja proizvoda navedenih brojeva šarže i rokova trajanja sadrže povećani udio gorkih badema.

Iz kompanije su poručili kupcima da provjere jesu li kupili taj proizvod, a ako jesu - da ih ne konzumiraju već vrate u prodavaonicu dm-a, otvoren ili neotvoren i bez predočenja računa, te će im biti osigurana zamjena proizvoda ili povrat novca.

Unosom gorkih badema u organizam se prilikom probave ispušta kiselina koja može izazvati pojave poput glavobolje, mučnine i povraćanja, takvi simptomi pojavili bi se nedugo nakon konzumacije, a u tom slučaju, potrebno se obratiti liječniku, dodaje se.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.