IZAZIVA RAZNE SIMPTOME

DM u BiH iz predostrožnosti povlači proizvod sa polica

Već kupljeni proizvod se može vratiti a kupci će dobiti povrat novca

Dm drogeria. Dm drogeria

N. A.

31.3.2023

Dm drogerie markt d.o.o., s ciljem zaštite potrošača, iz predostrožnosti povlači proizvod dmBio bademi začinjeni japanskim tamari umakom od soje, 50 g.

Riječ je o proizvodu s brojem šarže "0722121202" s rokom trajanja 15.12.2023. i brojem šarže "0722112901" s rokom trajanja 01.12.2023.

Povlačenje se ne odnosi na druge proizvode iz dmBio asortimana, kao ni na druge rokove trajanja ovog proizvoda. Broj šarže i rok trajanja istaknuti su na pakovanju.

Razlog povlačenja je, kako su istakli, iz straha da pojedinačna pakovanja sadrže povećani udio gorkih badema. Unosom gorkih badema u organizam se prilikom probave ispušta kiselina koja može izazvati pojave poput glavobolje, mučnine i povraćanja.

Dm drogeria. Dm drogeria

Takvi simptomi pojavili bi se nedugo nakon konzumacije. U tom slučaju, potrebno je posavjetovati se sa ljekarom.

Iz dm-a mole sve kupce koji su već kupili proizvod s navedenim brojevima šarže i rokovima trajanja da isti prestanu koristiti te da, otvoren ili neotvoren, vrate u njima najbližu dm prodavnicu, gdje će dobiti povrat novca i bez predočenja računa.

- Kvalitet proizvoda i sigurnost kupaca za nas je od velike važnosti. Žalimo zbog ovog događaja i našim kupcima se izvinjavamo zbog nastalih neugodnosti ali i zahvaljujemo na razumijevanju - poručili su iz dm-a, te dodaju da se u slučaju pitanja kupci mogu obratiti odjelu Nabave kompanije na kontakt telefon 033 778 300.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.