ZAŠTITA POTROŠAČA

Iz predostrožnosti dm povlači proizvod dmBio rižni krekeri

S ciljem zaštite potrošača, dm drogerie markt d.o.o. iz predostrožnosti iz prodaje povlači proizvod "dmBio rižni krekeri, malina, 8+ mjeseci, 35 g"

Proizvod koji povlače s tržišta. Press dm-a

M. Z.

4.8.2023

S ciljem zaštite potrošača, dm drogerie markt d.o.o. iz predostrožnosti iz prodaje povlači proizvod "dmBio rižni krekeri, malina, 8+ mjeseci, 35 g".

Povlačenje se isključivo odnosi na proizvod s rokom trajanja 4. 6. 2024. i brojem šarže NL157. Rok trajanja i broj šarže istaknuti su na poleđini pakovanja.

Razlog povlačenja

Ne može biti isključeno da pojedina pakovanja proizvoda s gore navedenim rokom trajanja mogu sadržavati aflatoksine. Isti mogu utjecati na zdravlje ukoliko ih se konzumira duži period. Aflatoksini su metabolički proizvodi koje formiraju različite vrste gljiva.

Sve kupce koji su već kupili proizvod s navedenim brojevima šarže i rokovima trajanja dm poziva da ga prestanu koristiti te da, otvoren ili neotvoren, vrate u njima najbližu dm prodavnicu, gdje će dobiti povrat novca i bez predočenja računa.

Izvinjavaju se kupcima

- Kvalitet proizvoda i sigurnost kupaca za nas je od velike važnosti. Žalimo zbog ovog događaja i našim kupcima se izvinjavamo zbog nastalih neugodnosti, ali i zahvaljujemo na razumijevanju - poručili su iz dm-a te dodaju da se u slučaju pitanja kupci mogu obratiti odjelu Nabave kompanije na kontakt telefon: 033 778 300.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.