ZATRAŽEN PRITVOR

Ubica iz Ripnja priznao teško ubistvo djevojčice: Monstrum oborio dijete na zemlju

Naredbom o provođenju istrage osumnjičenom se na teret stavljaju krivična djela Teško ubistvo i Teško ubistvo u pokušaju

Osumnjičeni je priznao izvršenje krivičnih djela za koja se tereti. Printscreen / Nova.rs

H. J. I.

12.4.2023

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Stojan I. (37) zbog sumnje da je na svirep i podmukao način ubio 16-godišnju djevojku 10. aprila 2023. godine u Ripnju, a potom pokušao da ubije i tri člana njene porodice.

Naredbom o provođenju istrage osumnjičenom se na teret stavljaju krivična djela Teško ubistvo i Teško ubistvo u pokušaju. Osumnjičeni je priznao izvršenje krivičnih djela za koja se tereti i detaljno iznio svoju odbranu.

Zatraženo određivanje pritvora

Nakon saslušanja Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenom odredi pritvor, da ne bi u kratkom periodu ponovio krivično djelo i zbog uznemirenja javnosti.

Sumnja se da je Stojan I. 10. aprila oko 14:30 sati iz porodične kuće maloljetne oštećene u Ripnju kolima povezao nju i njenog maloljetnog brata do centra naselja, kako bi otišli u prodavnicu.

Kada je brat oštećene otišao u prodavnicu, Stojan I. je, kako se sumnja, odvezao devojku u nenaseljeni dio Ripnja, izveo je na kosinu ispod željezničke pruge, i u prostoru između rastinja oborio je na zemlju.

Povrijedio i porodicu

Zatim joj je svukao pantalone, pokidao donji veš i obnažio, pa je počeo da je ubada nožem, i to u predjelu stomaka, lijevog ramena i u predjelu vrata sa zadnje strane, usljed čega je djevojka zadobila teške tjelesne povrede opasne po život i trpjela bolove, a kasnije preminula.

Nakon izvršenja ovog krivičnog djela osumnjičeni se vratio do njene porodične kuće i tamo nožem nanio više teških i lakih tjelesnih povreda njenoj majci, baki i ujaku, nakon čega je napustio lice mjesta, uz prijetnju da će se vratiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.