SKUPŠTINA GRADA ODLUČILA

Olivera Injac gradonačelnica Podgorice

Za Oliveru Injac glasala 34 odbornika, a protiv 12

Olivera Injac: Gradonačelnica Podgorice. Twitter

D. H.

13.4.2023

Na Drugoj sjednici Skupštine Glavnog grada, kojom je predsjedavala novoizabrana predsjednica Jelena Borovinić Bojović izabrana je gradonačelnica prof. dr Olivera Injac.

Stečeni uslovi

Borovinić Bojović je konstatovala da je novi saziv Skupštine stekao uslove da izabere novog gradonačelnika/cu, kao i zamjenike.

Podsjećamo, Olivera Injac je potpredsjednica Pokreta Evropa sad.

Jakov Milatović, kao jedan od lidera PES-a, povodom prijedloga za gradonačelnicu Podgorice, kazao je da mu je zadovoljstvo što je taj Pokret, uz podršku nove parlamentarne većine u lokalnoj Skupštini, predložio upravo prof. dr Injac.

Andrija Klikovac je u ime liste "Svi Za Naš Grad" poručio da neće glasati za Injac, jer je do 2020. vodila demokratski odgovornu politiku i baštinila upravo takve vrijednosti, a nakon 2020. bila dio "apostolske vlade" protiv koje je sada formiran predmet u SDT-u.

Dvije potpredsjednice

Borovinić Bojović je predložila dvije odbornice za potpredsjednice Skupštine, i to Maida Šukurica Gorčević i Milica Lekić, što su prisutni odbornici prihvatili.

Za Oliveru Injac glasala su 34 odbornika, a protiv 12, čime je ona izabrana za gradonačelnicu Podgorice.

- Svečano se obavezujem da ću dužnost gradonačelnice obavljati u skladu s Ustavom, zakonom i Statutom Glavnog grada - saopćila je Injac u svom prvom, svečanom obraćanju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.