CRNA GORA

Vijeće Višeg suda odbilo žalbu branilaca: Božović ostaje u pritvoru

Okrivljenom Božoviću je određivanje pritvora bilo nužno radi nesmetanog vođenja postupka

Milo Božović. Printscreen

H. J. I.

15.4.2023

Vijeće Višeg suda u Podgorici odbilo je žalbe branilaca okrivljenog predsjednika Opštine Budva Mila Božovića protiv rješenja o određivanju pritvora - kazao je za Pobjedu državni tužilac i portparol u Specijalnom državnom tužilaštvu Vukas Radonjić.

Pritvor nužan

Vijeće je, kako je istakao, uvažilo žalbu Specijalnog državnog tužilaštva, preinačilo rješenje sudije za istragu tog suda i okrivljenom Božoviću odredilo pritvor i iz razloga jer je pritvor nužan radi nesmetanog vođenja postupka.

- A u pitanju je krivično djelo za koje se po zakonu može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža i koje je posebno teško zbog načina izvršenja i posljedica - istakao je Radonjić.

Opasnost od bjekstva

Prethodno je, dodaje, sudija za istragu, po prijedlogu za određivanje pritvora Specijalnog državnog tužilastva, odredio okrivljenom pritvor zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti od ometanja postupka uticanjem na saučesnike.

- Prijedlog za određivanje pritvora Specijalnog državnog tužilastva je u cjelosti usvojen, a time i razlozi za pritvor, što dodatno potvrđuje da su prikupljeni dokazi takvog kvaliteta i kvantiteta da iz njih proizilazi osnovana sumnja da je okrivljeni učinio krivična djela zbog kojih je protiv njega određeno sprovođenje istrage - naveo je Radonjić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.