HRVATSKA

Mladiću koji je nasmrt pretukao vojnika određen istražni zatvor

Prije određivanja istražnog zatvora iznio je odbranu

Sa današnjeg privođenja. Dubravka Petrić / Pixsell

H. J. I.

16.4.2023

20-godišnjem M.K. određen je istražni zatvor zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela teške tjelesne povrede s posljedicom smrti, zbog čega ga je policija ranije privela. Osumnjičen je za napad na vojnika Jakova Bočkaja (21), koji je jutros oko 9:20 sati preminuo u požeškoj bolnici od posljedica premlaćivanja. Napadač i žrtva bili su prijatelji i navodno su te noći bili zajedno u izlasku.

Iznio odbranu

Prije određivanja istražnog zatvora iznio je odbranu. Nakon višesatnog ispitivanja i sastavljanja zapisnika zamjenik županijske državne advokatice dao je izjavu za medije. Kaže da je osumnjičeni iznio odbranu i da se nije branio šutnjom. 

- Ja sam ga lično ispitao u svojstvu okrivljenika. Dao je odbranu i nije se branio šutnjom. Sudiji istrage je predložen istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke - rekao je Egon Ljubičić.

- O okolnostima događaja ne mogu ništa reći. Daljnji tok postupka ovisi o odluci državnog advokata - rekla je advokatica Anita Pezer za Danas.hr. Dodala je kako je njen klijent "u stanju šoka".

Prijeti mu od 3 do 15 godina zatvora

Požeško-slavonska policija osumnjičila je 20-godišnjaka da je u ranim satima u subotu teško povrijedio vojnika. Terete ga da je u subotu oko 2:15 u Požegi, na Trgu Svetog Trojstva na parkingu, nakon kraće verbalne prepirke fizički napao 21-godišnjaka zadavši mu više udaraca u predjelu glave.

- Uslijed udaraca 21-godišnjak je pao na pod, a osumnjičeni ga je nastavio udarati još par puta i napustio mjesto događaja. Povrijeđeni 21-godišnjak je prevezen u Opću županijsku bolnicu u Požegi gdje je u nedjelju u jutarnjim satima umro od posljedica povreda - izvijestila je policija.

Napadač nije prijavljen za ubistvo, već za kazneno djelo teške tjelesne povrede s posljedicom smrti. Prijeti mu od 3 do 15 godina zatvora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.