OTVORENA SEZONA

U Rijeku uplovio prvi ovogodišnji veliki kruzer s više od 2.300 putnika

U riječku luku jutros je uplovio prvi ovogodišnji veliki kruzer ''Norwegian Gem'' dužine 294 metra

Kruzer Rijeka - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
M. Z.

8.5.2023

U riječku luku jutros je uplovio prvi ovogodišnji veliki kruzer ''Norwegian Gem'' dužine 294 metra, najduži brod uopće koji je pristao u sam riječki bazen.

Sedmodnevno krstarenje

Brod kompanije ''Norwegian Cruises'' tako je otvorio ovogodišnju sezonu velikih kruzera u Rijeci tokom koje je za sada najavljeno 16 ticanja velikih brodova na kružnim putovanjima, s time da će jedan manji brod u Rijeku prvi put dolaziti i tokom zimskim mjeseci, piše Novi list.

''Norwegian Gem'' na sedmodnevno krstarenje krenuo je iz Trsta, odakle je jutros oko 6 sati stigao u Rijeku, a nakon čega ide za Dubrovnik. Na brodu je 2.341 putnik i 1.041 član posade. Za goste s broda organizirani su izleti tako da je deset autobusa s putnicima krenulo put Krka, Opatija, Istre, Trsata, a organizirana je i jedna vođena grupa po gradu.

Vlastiti aranžmani

Velik broj putnika odlučio je Rijeku istražiti u vlastitom aranžmanu, u čemu su im pomogli informatori Turističke zajednice grada Rijeke, kao i primorsko-goranske Rožice na info-punktu postavljenom na Molo longu, a gdje su dobili karte grada i sve potrebne informacije o gradskim atrakcijama, kao i prigodne suvenire – smokvenjake.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.