PARLAMENTARNI IZBORI

DIK Crne Gore prihvatio liste DPS-a, Demokrata i GP URA, BS-a i HGI-ja, a SDP-ova vraćena na doradu

Vanredni parlamentarni izbori u Crnoj Gori zakazani su za 11. juni

Sa sjednice DIK-a. Nikola Dragaš / Vijesti.me

S. S. / Vijesti.me

17.5.2023

Državna izborna komisija (DIK) Crne Gore danas je utvrdila i proglasila izborne liste koalicije okupljeno oko Demokratske partije socijalista (DPS), koalicije Demokrata i Građanskog pokreta (GP) URA, listu Bošnjačke stranke (BS) za parlamentarne izbore, te listu Hrvatske građanske inicijative (HGI).

DIK je vratio na doradu listu Socijaldemokratske partije (SDP) i listu koalicije "Da. Mi možemo! Za građansku Crnu Goru". Listi SDP-a, čiji je nosilac Nikola Đurašković, nedostaje, između ostalog, 360 validnih potpisa podrške građana.

S druge strane, listi "Da. Mi možemo! Za građansku Crnu Goru" čija je nositeljica Dragica Perović Ivanović, fali 170 potpisa, a među svaka četiri kandidata za poslanike ne nalazi se najmanje jedan pripadnik manje zastupljenog pola.

DIK-u je predato ukupno 17 izbornih lista. Ranije je potvrđena lista Narodnog pokreta "Pravda za sve", na čijem je čelu Vladimir Leposavić, dok su na doradu vraćene liste Pokreta za promjene (PzP) i Preokreta. Tim listima teče rok za otklanjanje nedostataka.

Vanredni parlamentarni izbori u Crnoj Gori zakazani su za 11. juni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.