CRNA GORA

Čestitke predstavnika političkih partija Milatoviću povodom stupanja na dužnost predsjednika

U Pravoj Crnoj Gori imate iskrenog prijatelja i pruženu ruku da zajednički gradimo Crnu Goru na ponos svih njenih građana, saopćio je Milačić

Novi predsjednik Crne Gore. Luka Zeković

Z. K. / Vijesti

20.5.2023

Predsjednik Jakov Milatović inauguriran je danas na sjednici u Skupšini Crne Gore, u Podgorici. Tim povodom, čestitke su uputili predstavnici nekoliko političkih partija.

Šćekić: Stavljen pečat na kraj vladavine Đukanovića i DPS-a

Šćekić:: Stavljen pečat. Luka Zeković

Potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP), ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, kazao je da je danas u Skupštini i formalno stavljen pečat na kraj vladavine Mila Đukanovića, a sa njim i Demokratske partije socijalista.

- SNP se od 1997. godine borila za ovo, za ovaj dan. Ponosni smo na to što smo ostali dosljedni svom cilju da Mila Đukanovića pošaljemo u političku prošlost i što smo učestvovali u njegovom porazu. On postaje dio političke prošlosti, ali nastojat ćemo da odgovara za sve ono što je kao tridesetogodišnji nosilac vlasti učinio građanima Crne Gore. Novoizabranom predsjedniku čestitam stupanje na dužnost - naveo je Šćekić.

Vukšić: Milatoviću želim državničku mudrost i sreću

Vukšić poželio Milatoviću državničku mudrost. Boris Pejović

Lider Demohrišćanske partije Dejan Vukšić poželio je Milatoviću "državničku mudrost i sreću" koja je, kako je kazao, potrebna ne samo Milatoviću, već i cijeloj Crnoj Gori.

- U ime „Narodne koalicije“, ali i u svoje lično ime gospodinu Jakovu Milatoviću čestitam stupanje na dužnost predsjednika Crne Gore. Imajući u vidu da živimo turbulentnim geopolitičkim okolnostima, ali i u kontinuiranim političkim previranjima na unutrašnjem planu, gospodinu Milatoviću želim državničku mudrost i sreću koja je potrebna ne samo njemu, već i cijeloj Crnoj Gori.

- Građani i građanke naše zemlje su umorni od konstantnih podjela, ma sa kojih adresa te podjele bile kreirane. Stoga, sa ohrabrenjem pozdravljam prvi govor gospodina Milatovića u kom je istakao da će biti predsjednik svih građana Crne Gore. Predsjednik Milatović će u „Narodnoj koaliciji“ imati pouzdanog i iskrenog partnera za sve izazove koji su pred nama, naročito u dijelu unutrašnje stabilnosti, borbe protiv korupcije i kriminala, ali i toliko željenog učlanjenja u Evropsku uniju - saopćio je Vukšić.

Milačić: Historijski dan u kom se potvrđuje pobjeda naroda

Milačić: Znam da ćete je obavljati savjesno. Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić kazao je da je danas "historijski dan u kom se potvrđuje pobjeda naroda".

- Crna Gora danas dočekuje novog predsjednika, gospodina Jakova Milatovića. Danas, u danima nezavisnosti Crna Gora slavi svoju prvu pravu nezavisnost, nezavisnost od kriminala, nezavisnost od korupcije i što je najvažnije, nezavisnost od Mila Đukanovića. Historijski je dan u kom se potvrđuje pobjeda naroda, za slobodnu Crnu Goru koju više ništa ne veže za prošlost u kojoj DPS treba ostaviti i zaboraviti.

- Gospodine Milatoviću, u ime Prave Crne Gore čestitam Vam na novoj funkciji Predsjednika Crne Gore koju ćete od danas obavljati i znam da ćete je obavljati savjesno i Ustavno, onako kako ste obavljali sve svoje gimnazijalske, studentske i ministarske dužnosti. U Pravoj Crnoj Gori imate iskrenog prijatelja i pruženu ruku da zajednički gradimo Crnu Goru na ponos svih njenih građana - saopćio je Milačić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.