PREVEZENI U BOLNICU

Prevrnuo se traktor s prikolicom punom maturanata, osam povrijeđenih

Na prikolici su se nalazili maturanti Srednje škole Mate Blažina iz Labina koji su slavili posljednji dan škole

Prevrnut traktor s maturantima. Istarski.hr

Index.hr

26.5.2023

Danas prijepodne došlo je do saobraćajne nesreće tokom proslave norijade kod Labina. Policija i Hitna pomoć još su na mjestu događaja te pružaju pomoć, piše Index.hr.

Dio povrijeđenih prevezen je u pulsku Opću bolnicu.

Kako su kazali iz policije, traktor s prikolicom na kojoj su bili maturanti sletio je s ceste. Na prikolici su se nalazili maturanti Srednje škole Mate Blažina iz Labina koji su slavili posljednji dan škole. Prvo je objavljeno da je povrijeđeno desetak maturanata. Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac rekao je za Hinu da ih je povrijeđeno osam.

Nesreća se dogodila na cesti od Labina prema Prtlogu.

- Za sada ih je u Opću bolnicu Pula stiglo osam, troje ima ozbiljnije ozlijede, pet je još u evaluaciji. Trenutno se na terenu radi trijaža i očekuje se dolazak još ozlijeđenih maturanata u OB Pula - rekla je Indexu direktorica Irena Hrstić.

Dvoje povrijeđenih maturanata poslano je u KBC Rijeka, javlja Glas Istre.

Povrijeđeni maturanti. Istarski.hr

Na mjestu nesreće bili su članovi JVP-a Labin s tri vozila, kao i članovi DVD Labin Rabac, zatim policija i vozila Hitne pomoći iz cijele Istre te roditelji. Bili su tu i pripadnici labinskog Crvenog križa te mještani Prloga koji su ponudili prijevoz.

Istarski.hr neslužbeno saznaje da je uzrok nesreće otkazivanje kočnica na nizbrdici te da je u prevrnutoj prikolici bilo dvanaest do trinaest maturanata.

Istarski župan Boris Miletić poručio je da je izbjegnuta velika tragedija.

Prevrnuo se traktor s maturantima. Istarski.hr

- Tanka je nit između zabave i tragedije i zato oprez nije nikad na odmet. U ovom slučaju izbjegnuta je velika tragedija te se ovom prilikom zahvaljujem svim službama na terenu koje su promptno intervenirale. Ponavljam, srećom niko nije teže stradao, a lakše ozlijeđenim maturantima želim što brži oporavak - izjavio je istarski župan Boris Miletić za Hinu.

Policijski službenici su na terenu i obavljaju uviđaj nesreće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.