51 VANREDNA SITUACIJA

MUP objavio najnovije podatke o poplavama u Srbiji: 60 osoba evakuisano

Pripadnici MUP-a obilaze potencijalno kritične tačke, razgovaraju sa mještanima kojima daju uputstva i instrukcije za postupanje u slučaju opasnosti

Poplave u Srbiji. OMK MUP RS

H. J. I.

16.6.2023

Zbog poplava u Srbiji trenutno je na snazi ukupno 51 vanredna situacija, piše Blic.

Evakuisano ukupno 217 osobe

- Oko 20 sati izvršena je evakuacija 60 osoba u naselju Mala Guba u Prokuplju, a od jutros evakuisane su ukupno 142 osobe (na teritoriji Bora, Mladenovca, Kruševca, Jagodine, Aranđelovca, Prokuplja, Kragujevca, Majdanpeka i Lazarevca). Od ponoći do sad evakuisano je ukupno 217 osoba - saopštio je MUP. 

Vatrogasci-spasioci vrše crpljenje vode po pozivu građana u Beogradu, Boru, Zaječaru, Kragujevcu, Leskovcu, Prokuplju, Smederevu, Kruševcu i Čačku.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova obilaze potencijalno kritične tačke, razgovaraju sa mještanima kojima daju uputstva i instrukcije za postupanje u slučaju opasnosti.

Koristiti vreće sa pijeskom

- U skladu sa najavama RHMZ prati se situacija na Zapadnoj Moravi, Crnom Timoku, rijeci Ibar koja ima blagi porast, Zapadnoj Moravi kod Kruševca gdje je nivo rijeke je u opadanju, a i rijekama u Borskom okrugu kao i rijeci Toplici koje si u blagom opadanju - stoji u saopštenju MUP i dodaje:

- MUP još jednom apeluje na sve građane da ne prilaze nabujalim bujičnim vodotokovima, da u slučaju eventualne opasnosti slušaju nadležne institucije i da ukoliko voda prijeti da uđe u domaćinstva, iskoriste vreće sa pijeskom da obezbijede lokaciju, kao i da se u slučaju direktne opasnosti popnu na više etaže, isključe električnu energiju i, podsjećamo, pozovu vatrogasce na broj 193 ili policiju na 192, kako bi im bila pružena adekvatna pomoć.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.