HRVATSKA

Konobar iz BiH uhapšen u Dubrovniku: Silovao Amerikanku na terasi poznate picerije

Istražni zatvor u trajanju do 30 dana konobaru iz Trebinja određen je zbog opasnosti od bijega

Konobar iz BiH silovao Amerikanku. Printscreen

H. J. I.

19.6.2023

U Istražnom centru dubrovačkog Županijskog suda pri kraju je pravosudna istraga protiv konobara S.P. (49), državljanina Bosne i Hercegovine, inače nastanjenog u Trebinju. 

Silovao 20-godišnju studenticu iz SAD

Istraga je pokrenuta nakon što je uhapšen zbog osnovane sumnje u kazneno djelo silovanja 20-godišnje državljanke Sjedinjenih Američkih Država iz Njujorka.

- Kazneno djelo silovanja počinjeno je na način da je konobar u ranim jutarnjim satima 12. juna nedaleko žičare i historijske jezgre Grada, na terasi pizzerije "Tabasco", izvršio nasilni spolni odnos nad mladom Amerikankom bez njenog pristanka, što je ona potom prijavila službenicima Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. 

Uzeo joj novčanik i dvije bankovne kartice

Nakon toga je sudija istrage pokrenuo hitnu istražnu radnju te odmah ispitao studenticu koja je trebala dalje putovati-  rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku, sudija Pero Miloglav za Slobodnu Dalmaciju.

Kako saznaju, istražni zatvor u trajanju do 30 dana konobaru iz Trebinja određen je zbog opasnosti od bijega. Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku rješenjem o pokretanju istrage od 14. juna 2023. bludnog konobara tereti i za počinjeno kazneno djelo krađe na štetu američke studentice kojoj je, nakon gnusnog čina, uzeo novčanik s novcem i dvije bankovne kartice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.