HRVATSKA

Detalji krvavog pira u Sisku: Policija vrši uviđaj na više lokacija, doktori se bore za živote ranjenih

Ukupno je povrijeđeno osam osoba, među kojima i jedan vatrogasac i jedno dijete

Policija vrši uviđaj na više lokacija. Željko Hladika / Pixsell

H. J. I.

2.7.2023

Županijsko državno tužilaštvo u Sisku, u Hrvatskoj, zajedno s policijom vrši uviđaj na više lokacija u vezi sa pucnjavom iz vatrenog oružja u tom gradu u kojoj je ubijena jedna žena, a osam osoba povrijeđeno, od kojih četiri teško. 

Tužilaštvo je navelo da će po završetku uviđaja i ispitivanju osumnjičenog objaviti saopštenje o izvršenim radnjama i daljim odlukama.

Dvije povrijeđene osobe životno ugrožene

Od četiri teško povrijeđene osobe, koje su nakon sinoćnje pucnjave dovezene u sisačku Opštu bolnicu‚ dvije su i dalje životno ugrožene, dok je stanje druge dvije povrijeđene osobe nešto bolje, saopšteno je iz bolnice.

Iz bolnice je rečeno da su dvije osobe zbog teških povreda stomaka operisane tokom noći i da se nalaze na respiratorima i da je jedna od njih budna i svjesna, ali da su obje i dalje životno ugrožene.

Lakše povrijeđeni pacijenti pušteni su kućama nakon što im je u bolnici pružena pomoć.

Ubijena 45-godišnja žena

Pucnjava u sisačkoj Ulici Capraške poljane dogodila se u subotu oko 20.10 sati, i pritom je poginula 45-godišnja žena, a ukupno je povrijeđeno osam osoba, među kojima i jedan vatrogasac i jedno dijete.

Brzom intervencijom policije tokom noći pronađen je i uhapšen 58-godišnji napadač, rečeno je na vanrednoj konferenciji za novinare sisačko-moslavačke Policijske uprave.

Napadač je zapalio i dva stambena objekta koji su potpuno izgorjeli, kao i jedan automobil, a treći stambeni objekat i drugi automobil su djelimično izgorjeli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.