KOSOVO

Kurti: Neću se sastati s Ramom van sastanka dviju vlada

Kurti je rekao da je sastanak vlada Kosova i Albanije, koji je bio planiran da se održi 14. juna u kosovskom gradu Đakovici, otkazan bez razloga

Kurti: Neću se sastati s Ramom. Anadolija

Anadolija

5.7.2023

Premijer Kosova Albin Kurti izjavio je danas da se neće sastati s premijerom Albanije Edijem Ramom van sastanka dviju vlada, Kosova i Albanije, koji je u junu otkazan na zahtjev premijera Rame, prenosi Anadolija.

Sve pripreme

Kurti je rekao da je sastanak vlada Kosova i Albanije, koji je bio planiran da se održi 14. juna u kosovskom gradu Đakovici, otkazan bez razloga, iako je to bilo predviđeno prije više mjeseci i bile su obavljene sve pripreme za potpisivanje 13 bilateralnih sporazuma.

Kurti je rekao da je premijeru Rami predložio da, pošto ove sedmice dolazi na Kosovo, treba da se održi sastanak dviju vlada i potpišu sporazumi koji stoje u ladici.

Premijer Rama boravit će sutra na Kosovu, na balkanskoj turneji u okviru priprema za naredni Samit u okviru Berlinskog procesa koji će biti održan sredinom oktobra u Tirani.

Nerazumno otkazivanje

Kurti je rekao da je dobro kada se Albanija rano priprema za takve sastanke, „ali dokle god radimo ove pripreme tako rano, nemojmo da kasnimo s nerazumnim otkazivanjem sastanka dviju vlada”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.