PRIŠTINA

Osmani razgovarala sa pomoćnikom generalnog sekretara NATO-a o koracima za deeskalaciju situacije

Osmani je istakla da su kosovske institucije posvećene prevazilaženju aktuelnih izazova i jačanju vladavine prava

Na sastanku je razgovarano o bezbjednosnoj situaciji na sjeveru zemlje. Anadolija

Anadolija

5.7.2023

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani sastala se danas sa pomoćnikom generalnog sekretara NATO-a za operacije Thomasom Goffusom i pratećom delegacijom NATO-a i KFOR-a, prenosi Anadolija.

Novi izbori

Na sastanku je razgovarano o bezbjednosnoj situaciji na sjeveru zemlje i koracima za njenu deeskalaciju, saopćeno je iz Predsjedništva Kosova.

U vezi sa bezbjednosnom situacijom na sjeveru Kosova, Osmani je istakla da su kosovske institucije posvećene prevazilaženju aktuelnih izazova i jačanju vladavine prava zajedno sa međunarodnim partnerima. 

Ona je također istakla da je Kosovo pokazalo volju za deeskalacijom, nudeći organizovanje novih izbora na sjeveru zemlje, u skladu sa pravnim okvirom Kosova.

Osmani je istakla značaj prisustva NATO-a u obezbjeđivanju mira i stabilnosti na Kosovu. Ona je istakla duboku posvećenost Kosova NATO partnerstvu i doprinosu regionalnoj i globalnoj bezbjednosti.

Jačanje saradnje

Naglasila je posvećenost Kosova daljem jačanju saradnje sa NATO-om.

- Ostajemo posvećeni našim odgovornostima kao pouzdan partner NATO-a, koji aktivno doprinosi regionalnoj bezbjednosti. Kosovo će nastaviti da blisko sarađuje sa NATO-om na rješavanju bezbjednosnih izazova i unapređenju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu - navela je Osmani.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.