POLITIČKA KONFERENCIJA

Abazović 7. i 8. jula na Dubrovnik Forumu: "Upravljanje globalnom preraspodjelom"

Na marginama Dubrovnik Foruma, Abazović će imati niz bilateralnih susreta s visokim zvaničnicima, učesnicima Foruma, rekli su iz Vlade

Abazović: Niz susreta. Svetlana Mandić

D. R.

7.7.2023

Premijer i rukovodilac radom Ministarstva vanjskih poslova, Dritan Abazović, učestvovaće na Dubrovnik Forumu pod nazivom "Upravljanje globalnom preraspodjelom", koji će biti održan danas i sutra.

Iz Vlade su saopćili da Abazović na Dubrovnik Forumu učestvuje na poziv ministra vanjskih i evropskih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana.

Abazović će, kako su najavili, sutra govoriti na prvom panelu "Svjetski poredak van reda: Kako stabilizovati svjetsku politiku?".

- Na marginama Dubrovnik Foruma, Abazović će imati niz bilateralnih susreta s visokim zvaničnicima, učesnicima Foruma - rekli su iz Vlade.

Kako su naveli, Dubrovnik Forum je politička konferencija koja okuplja ministre vanjskih poslova i ostale najviše političke ličnosti, s ciljem razmjene mišljenja o trenutno aktuelnim pitanjima svjetske politike.

 -Tema Foruma je u vezi s ruskom vojnom agresijom na Ukrajinu, koja je uveliko ušla u drugu godinu trajanja, kao i s utjecajem koji rat u Ukrajini ima na funkcionisanje globalnog sistema zasnovanog na principima teritorijalnog integriteta država, međunarodnog prava i otvorenih ekonomskih odnosa - kaže se u saopćenju.

Forum će, kako se navodi, biti potvrda postojanog stava zapadnih država i njihovih saveznika, ujedinjenih u osudi ruske agresije na ukrajinsku teritoriju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.